ÖBA'ya Erişim Sorunu Yaşanıyor, Uzman/Başöğretmenlik Eğitimleri Aksıyor

ÖBA'ya Erişim Sorunu Yaşanıyor, Uzman/Başöğretmenlik Eğitimleri Aksıyor

Öğretmen Bilişim Ağı(ÖBA)'na erişimde problemler yaşanıyor. Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik eğitim videoları izlenemiyor veya başka problemlerle karşılaşılıyor.

 Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2022 yılı uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik eğitimleri Öğretmen Bilişim Ağı(ÖBA) üzerinden başladı. Uzman öğretmen olmak isteyenler 180 saat, başöğretmen olmak isteyenler ise 240 saat eğitime tabii tutuluyor.

 Eğitimler 18 Temmuz'da başladı. Uzman öğretmenlik eğitimleri 5 Eylül'e kadar başöğretmenlik eğitimleri ise 19 Eylül'e kadar tamamlanmak zorunda. Eğitimleri eksik olan veya hiç katılmayan öğretmenler yazılı sınava girmeye hak kazanamayacak.

 Uzman/başöğretmenlik eğitimlerinin başlamasının ardından saatler geçmesine rağmen ÖBA'ya erişimin sağlanamadığı, erişim sağlansa bile eğitim videolarına erişilemediği veya çeşitli teknik nedenlerle izlenemediği, izlenebilen eğitim videolarının ise sistemde izlenmemiş olarak görüldüğü gelen başlıca şikayetler arasında.

 Öte yandan öğretmenlerin 1 Temmuz - 1 Eylül arasında resmi tatilde bulunduğu, öğretmenlerin bazılarının tatillerini başkaca illerde geçirdiği, internet erişimi sorunu yaşayan öğretmenlerin bulunduğu bilinirken bakanlıktan eğitim videolarının izlenme şartının kaldırılması talep ediliyor.

 Milli Eğitim Bakanlığının ÖBA'ya erişim sorununu çözmesi veya eğitim videolarının izlenmesi hususunda yeni kararlar alması bekleniyor.

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

6 Yorum