Bakan Bilgin'den Memur Maaş Zammı Hakkında Önemli Açıklama

Bakan Bilgin'den Memur Maaş Zammı Hakkında Önemli Açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin, CNN TÜRK'te memur maaş zammı konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin, memurlara yapılacak maaş zammının sorulması üzerine şu açıklamaları yaptı:

''Ocakta memura ne yaptıysak temmuzda da yapacağız. Temmuzda verilecek zammın üstüne refah payı olacak. Neden şimdi oran vermiyoruz? Biliyorsunuz henüz bu ayın enflasyonu açıklanacak, önümüzdeki ayın açıklanacak. Bütün bunların yanında bir de bizim genel fiyat düzeyindeki alım gücünü ne kadar etkilediğine dair araştırmamız var. Memurlar hiç endişe etmesinler. Sayın Cumhurbaşkanımız talimat verdi, çalışmamız hazır. Temmuzda yasal olarak uygulamaya sokulacak. Yarın sayın Cumhurbaşkanımızın Hak-İş Kongresinde değerlendirmesi olacak. Çalışma hayatıyla ilgili değerlendirme olacak.''

Bakan Bilgin, temmuzda yapılacak maaş zammı oranının sorulması üzerine; kamu işçilerine verilen zam oranının altında olmayacağını belirtti.

Bilindiği üzere kamu işlerine yüzde 45 zam verilmiş ve en düşük maaş 15 bin TL olarak belirlenmişti.

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.