''ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU KİMİN KANUNU?'' BASIN AÇIKLAMASI

''ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU KİMİN KANUNU?'' BASIN AÇIKLAMASI

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun öğretmenlerin özlük haklarının güvencesi olacak, öğretmenlerin mesleki ehliyetlerinin sınırlarını belirleyecek, çalışma koşulları, atama ve yer değiştirme, emeklilik usullerini tayin edecek, meslek etiği, mobbing ve şiddet gibi konularda öğretmeni koruyacak bir yasal dayanak olması yönünde özlemimiz sürmektedir!

Öğretmenlik mesleğinin savunulması ve meslek itibarının korunmasında sorumlulukla hareket eden sendikamız, bundan hareketle 01 Eylül 2022 Perşembe günü, saat 14.00’te Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun iptali talebiyle Ankara Ulus Meydanı’ nda basın açıklası gerçekleştirmiştir. Sendika yönetim kurulumuzun, il ve ilçe teşkilatlarından temsilcilerimizin, üyelerimizin ve öğretmenlerimizin katılım gösterdiği basın açıklamamız siyasi dil ve eylemden uzak, valilik onayı ile yapılmıştır. 
 
Sendikamız tarafından, öğretmeni yasal ve sosyal statüde yalnız bırakan Öğretmenlik Meslek Kanunu’ na yönelik itirazlarımız kanun henüz taslak halindeyken ifade edilmiştir. 1 Eylül’de de öğretmenlerimiz için öğretmenlerimizle meydandaydık. 
Öğretmenlik mesleğinin tanımlanmadığı, sınırlarının çizilmediği, öğretmenlerin itibarını sosyal ve yasal statüde zenginleştirmeyen, öğretmenin özlük haklarından bihaber ÖMK, öğretmenlerin ihtiyaçlarına karşılık vermemiştir.
 
Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası (EĞİTİM GÜCÜ SEN)

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.