5 yılını dolduran öğretmenler uzman öğretmenlik başvurusu yapabilecek mi?

5 yılını dolduran öğretmenler uzman öğretmenlik başvurusu yapabilecek mi?

MEB'de uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik başvuru süreci başlıyor. Peki 5 yılı dolduran öğretmenler uzman öğretmenlik başvurusu yapabilecek mi? Detaylar Ogretmenmeb.com'da...

MEB tarafından ''2023 Yılı  Öğretmenlik Kariyer Basamaklarında İlerlemeye İlişkin Duyuru'' yayımlandı. Yapılan duyuruda uzman öğretmenlik için 10 yıl, başöğretmenlik için ise uzman öğretmenlikte 10 yıl şartı devam ediyor.

Peki 5 yılını dolduran öğretmenler uzman öğretmenlik başvurusu yapabilecek mi? Meslekte toplam 20. yılını dolduran öğretmenler başöğetmen olabilecek mi?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yapmıştı: ''Uzman öğretmenlik unvanı için 10 yıl görev şartını 5 yıla” düşüreceğiz. Başöğretmenlik unvanı için uzman öğretmenlikte 10 yıl bekleme şartını da kaldırıyoruz. Çalışmalarımızı tamamladık ve TBMM’ye göndereceğiz. Tüm öğretmenlerimize hayırlı olsun.''

Bu açıklamayla beraber gözler TBMM'ye çevrilmişti. Fakat TBMM şu ana kadar çalışmalarına başlamadı. TBMM çalışmalarına başlayıp, uzman ve başöğretmenlikle ilgili yasa değişikliği Meclis'ten geçtikten sonra Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek.

Diğer taraftan MEB tarafından yayımlanan duyuruda 30 Mayıs-9 Haziran tarihleri arasında başvurular alınacak. Mevcut duyuruya göre 10 yılını dolduran öğretmenler uzman öğretmenliğe başvurabilecekken, 5 yılını dolduran öğretmenler uzman öğretmenliğe başvuramayacak.

Peki olması gereken ne? Ogretmenmeb.com olarak açıklayalım.

MEB yeni bir açıklama yaparak ''2023 Yılı  Öğretmenlik Kariyer Basamaklarında İlerlemeye İlişkin Duyuru''yu geri çekmelidir. Yasal süreç tamamlanıp yeni kanun ve yönetmelik yayımlandıktan sonra yeni bir takvim doğrultusunda yeni duyuru yayımlanmalıdır.

Bu sayede 5 yılını dolduran öğretmenler de uzman öğretmenliğe başvurabilecektir. Aynı şekilde başöğretmenlik için, uzman öğretmenlikte 10 yıl geçirme şartı da kaldırılmış olacaktır.

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.