Uzman/Başöğretmenlik Yazılı Sınav Başvuruları 26 Eylül'de Başlıyor

Uzman/Başöğretmenlik Yazılı Sınav Başvuruları 26 Eylül'de Başlıyor

Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik yazılı sınav başvuruları 26 Eylül 2022'de başlayacak.

 Milli Eğitim Bakanlığının 2022 yılı uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik eğitim ve yazılı sınav süreci devam ediyor. Bakanlığın yayınladığı takvime göre uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik yazılı sınavına girecek öğretmenler 26 Eylül - 3 Ekim 2022 tarihleri arasında yazılı sınav başvurusunu yapacak.

 Uzman öğretmenlik için 180 saat, başöğretmenlik için ise 240 saatlik eğitimleri tamamlayan öğretmenler başvuru yapabilecek. Sınava yüksek lisans/doktora eğitimini tamamlamış öğretmenler katılmayacak. 19 Kasım 2022 tarihinde yapılacak sınavda 70 puan ve üzeri alan öğretmenler başarılı sayılacak.

 MEB 2022 Uzman-Başöğretmenlik Sınav Takvimi İçin Tıklayınız.pdf

 Başvuruların nasıl alınacağı ve sınav ücreti hakkında Milli Eğitim Bakanlığının önümüzdeki hafta bir açıklama yapması beklenirken sınavın iptaline karşı yapılan yoğun baskının sonuç verip vermeyeceği de merak ediliyor. Sınav ücretinin 200 lira civarında olacağı tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.