Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Düzenlemesi Ne Zaman Meclis'ten Geçecek?
Eski Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, seçimden önce yaptığı açıklamada; uzman öğretmenlik süresinin 5 yıla düşeceğini, başöğretmenlik için ise uzman öğretmenlikte 10 yıl bekleme şartının kaldırılacağını açıklamıştı. Ayrıca Bakan Özer, konuyla ilgili çalışmanın tamamlandığını ve Meclis açıldığı anda yasal değişikliğin yapılacağını belirtmişti.
Fakat konuyla ilgili olarak şu ana kadar herhangi bir gelişme yaşanmadı.
Ogretmenmeb.com olarak Yeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e ve Milli Eğitim Bakanlığına soruyoruz: Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Düzenlemesi Ne Zaman Meclis'ten Geçecek?
Öğretmenler merakla bu düzenlemeyi bekliyorlar. Özellikle ekonomik anlamda ciddi zorluklar yaşayan öğretmenler, gözünü Meclis'e dikmiş durumdalar.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin konunun takipçisi olmalı ve en kısa sürede yasal düzenlemenin Meclis'ten geçmesini sağlamalıdır.
Ayrıca gelecek yıla bırakılmadan bu yıl hayata geçmesi sağlanmalıdır.
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
20 Sene beklersen, 13 bin lira olan maaşın 20 bin lira olacak. Düpedüz Öğretmen kazıklamanın adını kariyer koyup tüm camiaya yutturmuşlar. Bak işçiye 22-27 bin lirayı, 20 sene beklemeden, doktora sınav tez cart curt yapmadan şak diye alıyor.
Yanıtla (0) (0)Senin cezan var, 10 yıl kariyer sınavlarına giremezsin, denilenler 10 yıl yatsın mı o zaman.
Yanıtla (0) (0)Yeni gelen bakanımız sanırım bu konuya hiç sıcak bakmıyor, hiç lafını bile etmiyor. Seçimden önce 5 yil diye söz verildi. İstedikleri zaman 1 günde kanun yasa çıkarılabiliyor. Ne olacak bu söz peki? Ertelenmesi kimsenin işine yaramaz ki
Yanıtla (0) (0)Bu işin bu sene olup olmayacağı ile ilgili sayin bakan bir açıklama yapabilirse. Biz öğretmenler de beklenti içinde olmayalım. Olacak yada olmayacak dese Biz de rahat bir nefes alsak.
Yanıtla (0) (0)Yetkililerden bir açıklama bekliyoruz. Seçimden önce bunun sözünü verdiyseniz, ki verdiniz, bu yaza bu işlemleri halletmeniz gerekiyor. Hükumetimiz verdiği sözü yerine getirmelidir. İnsanları mağdur etmeyin. İnsanlar size oy verdiler. Bunun da bir karşılığı olmazsa, insanlar kime güvenecekler?
Yanıtla (0) (0)