Öğretmenlerin Eylül Seminerleri Online Mi Olacak?

Öğretmenlerin Eylül Seminerleri Online Mi Olacak?

2022-2023 Eğitim Öğretim yılında öğretmenlerin sene başı mesleki çalışmaları okullarda yüz yüze mi yoksa ÖBA üzerinden mi olacak?

 Milli Eğitim Bakanlığının çalışma takvimine göre 2022-2023 eğitim öğretim yılında dersler 12 Eylül 2022'de başlayacak ve 16 Haziran 2023'te sona erecek. Her iki yarıyılda da ara tatil olacak ve sömestr tatili yine 2 hafta olarak icra edilecek.

 Öğretmenlerin mesleki çalışmaları ise 5-10 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Sene başı seminer haftasında ayrıca ilkokul 1. sınıflar için de uyum haftası olacak. Öğretmenlerin seminerleri okullarda yüz yüze mi yoksa ÖBA üzerinden mi gerçekleştirilecek?

 Konuyla ilgili olarak bakanlığın almış olduğu bir karar yok fakat son dönemlerde hem ara tatilde hem de sene sonunda yapılan mesleki çalışmalar için ÖBA'yı işaret eden bakanlığın önümüzdeki seminer dönemi de öğretmenlerin mesleki çalışmalarını Öğretmen Bilişim Ağı'ndan yapmalarına olanak sağlaması düşüncesi hakim olsa da bazı çevrelere göre yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları sebebiyle 5-10 Eylül 2022 tarihleri arasındaki seminer çalışmalarının okullarda ve yüz yüze yapılması planlanıyor.

 MEB, 2022-2023 eğitim öğretim yılı sene başı seminer programını ve seminerlerin nasıl olacağını önümüzdeki haftalarda açıklayacak.

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

2 Yorum