Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Seçime Kadar İstifa Edecek Mi?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Seçime Kadar İstifa Edecek Mi?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, AK Parti Ordu 1. sıra milletvekili adayı oldu. Peki milletvekili adayı olan Bakan Özer, Bakanlık görevinden istifa edecek mi?

Milletvekili adayı olan bakanlar görevinden istifa edecek mi? Konuyla ilgili tartışmalar sürerken, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de milletvekili adayı oldu. Bakan Özer, AK Parti Ordu 1. sıra milletvekili adayı oldu. Ogretmenmeb.com olarak konuyla ilgili son detaylara bakalım...

Ogretmenmeb.com olarak Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in AK Parti'den Ordu 1. sıra milletvekili adayı olduğunu açıklamıştık. Bu açıklamadan sonra merak edilen konu seçime kadar istifa edecek mi etmeyecek mi sorusu oldu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, "Hem anayasal hem yasal sisteme göre bakanlarımızın istifa etmesi gerekmiyor. Hatta biliyorsunuz daha önceki dönemlerde üç bakanın Adalet, Ulaştırma ve İçişleri Bakanının istifa etmesi gerekiyordu seçimlerden önce. O dahi kaldırıldı anayasadan. Dolayısıyla hiçbir bakanın istifasına gerek olmadan arzu ederlerse aday olabilirler." diye konuşmuştu.

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise tartışmalara dair Twitter hesabından daha önce yaptığı paylaşımda “Aday olamazlar” dedi. Günay, “Anayasa’ya göre bakanlar ve cumhurbaşkanı yardımcısı, seçilmiş değil, atanmış kamu görevlileridir. Milletvekili adayı olmak için diğer kamu görevlileri gibi istifa etmeleri gereklidir. İstifa tarihini geçirenlerin aday olması hukuken mümkün değildir” ifadelerini kullanmıştı.

Ogretmenmeb.com olarak edindiğimiz bilgilere göre Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer görevinden istifa etmeden seçim çalışmalarına devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.