Memur Maaşlarına Yapılacak Zam Öne Çekilmelidir

Memur Maaşlarına Yapılacak Zam Öne Çekilmelidir

Memur maaşlarına temmuz ayında yapılması planlanan zam öne çekilmelidir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temmuz ayında yapılacak zam ile en düşük memur maaşının 22 bin TL olacağını açıklamıştı. Şu an için en düşük öğretmen maaşı 12-13 bin TL seviyelerinde. En düşük memur maaşı 22 bin TL olduğu takdirde öğretmen maaşlarının da en düşük 23 bin TL seviyelerinden başlaması bekleniyor.

Tüm bu gelişmeler ışığında öğretmenlerin 2023 Mayıs ayı maaşları hesaplarında yatırıldı. Fakat hesaplara yatan mevcut maaş ne öğretmenlere ne de memurlara yetmemektedir.

Ogretmenmeb.com olarak temmuzda yapılması planlanan maaş zammının öne çekilerek 15 Haziran 2023 tarihinden itibaren yapılmasını önermekteyiz.

Memurların 1 ay bile bekleyecek durumu kalmamıştır. Yüksek enflasyon oranı ve hayat pahalılığı sebebiyle ocak ayında yapılan zam çoktan erimiş ve memurlar eksiye düşmüştür.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan temmuzda yapılması planlanan zammı öne çekerek haziran ayında maaşlara yansıtılmasını sağlamalıdır.

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.