Sosyal Yardım Alan Okul Öncesi Öğrencilerinin Destek Ödemeleri Yapılacak

Sosyal Yardım Alan Okul Öncesi Öğrencilerinin Destek Ödemeleri Yapılacak

MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün ''Okul Öncesi Eğitim Alan Çocukların Desteklenmesi İş Birliği Protokolü'' konulu ve 21.09.2022 tarihli resmi yazısı Ogretmenmeb.com'da...

29/5/1986 tarihli ve 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamında sosyal yardımlardan yararlanan hanelerde bulunan ve resmî okul öncesi eğitim kurumlarında eğitim alan 3-5 yaş aralığındaki Türk vatandaşı çocukların eğitim süreçlerindeki beslenme, temizlik hizmetleri ve eğitim programının uygulanmasına yönelik eğitim materyalleri açısından nakdî olarak desteklenmesi amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı (ASHB) ile Bakanlığımız arasında ilgi “Okul Öncesi Eğitim Alan Çocukların Desteklenmesi Protokolü” imzalanmıştır.
İlgi yazımız ekinde gönderilen "Protokol Bilgilendirme Rehberi"nde ilk tutarın Eylül ayı sonunda aktarılacağı belirtilmiş olup okul öncesi eğitim kurumlarına kayıt işlemlerinin hâlâ devam ediyor olması ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının güncel verileri yeni paylaşmış olması gerekçeleriyle Eylül-Ekim-Kasım aylarını kapsayan ilk ödemenin Ekim ayında okul hesaplarına aktarılması planlanmıştır. Bu kapsamda tüm resmî okul öncesi eğitim kurumlarının TEFBİS Modülündeki "Vergi Kimlik Numaraları ve IBAN Numaraları"nın doğruluğunu kontrol etmeleri eksik olan bilgiler varsa tamamlamaları gerekmektedir.

Bilgilerini ve gereğini arz/rica ederim.


Tuncay MORKOÇ
Bakan a.
Temel Eğitim Genel Müdürü

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.