MEB, Bazı Kurumların Pazartesi Günü Eğitime Başlayacağını Açıkladı

MEB, Bazı Kurumların Pazartesi Günü Eğitime Başlayacağını Açıkladı

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve çevresindeki pek çok ili etkileyen depremler ve iklim şartları nedeniyle Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerindeki ve afet bölgesi dışında kalan diğer illerimizdeki resmî ve özel okullarda 20 Şubat 2023 tarihine kadar eğitim ve öğretim faaliyetlerine İlgi'de kayıtlı yazı ile ara verilmiştir.

Ancak hem deprem bölgesindeki yardım faaliyetlerine destek olmak isteyen hem de çalışan anneler tarafından, mesai saatlerinde çocuklarını bırakabilecekleri yer bulamadıkları gerekçesi ile okul öncesi kurumların açılması yönünde yoğun taleplerin olduğu Bakanlığımıza ulaşan yazılardan anlaşılmaktadır.

Bu nedenle yukarıda belirtilen iller dışındaki 71 ilimizde, özel okul öncesi eğitim kurumlarının 13/02/2023 tarihinde eğitim ve öğretime başlamaları uygun görülmüştür.

Bilgilerini ve gereğini rica ederim.

Mahmut ÖZER

Bakan

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.