Ara Tatilin Kalkması, Okulların 16 Haziran Yerine 23 Haziran'da Kapanması Gündemde

Deprem sebebiyle okulların 2 hafta kapalı kalması ara tatilin kaldırılmasını ve okulların kapanış tarihinin 1 hafta ileriye atılmasını gündeme getirdi.

EĞİTİM 23.02.2023, 20:30 23.02.2023, 20:42
Ara Tatilin Kalkması, Okulların 16 Haziran Yerine 23 Haziran'da Kapanması Gündemde

Maraşta Yaşanan iki büyük depremin ardından 15 tatil 2 hafta daha uzatılmıştı. Okullar 71 İlde 20 şubat Pazartesi günü eğitim öğretime başladı. 2 haftalık kayıp sürenin nasıl telafi edileceği ise merak konusu oldu.

Ajanskamu.net internet sitesinde yer alan habere göre; Bakanlığın yeni bir çalışma takvimi üzerinde çalıştığı biliniyor. Yakında açıklanacak.

Okullar Ne Zaman Kapanacak?

Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı takvimle nisan ara tatil takvimini paylaştı. Okullarda ikinci ara tatil 17-20 Nisan tarihleri arasında yapılacak.

Yaşanan depremler nedeniyle okullarda 2. yarıyılın iki haftalık bir gecikme ile başlaması nedeniyle Bakanlığın Nisan ayındaki ara tatili kaldırmayı düşünüp, 16 Haziranda kapanması gereken eğitim öğretim yılının bir hafta daha uzatılarak 23 Haziran tarihine çekmesi bekleniyor.

Bakan ÖZER'in konu üzerinde çalışılması talimatını verdiği, açıklamayı ise Cumhurbaşkanı Erdoğanın önümüzdeki günlerde Kabine toplantısı sonrası açıklaması bekleniyor.

Peki Okullarda Ara Tatil Kakacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut ÖZER'in Bakan Selçuk döneminde getirilen Kasım ve Nisan aylarındaki ara tatillere sıcak bakmadığı biliniyor.

Bir çok eğitiimci ve öğretmen de ara tatillerin öğrencilerde bir rehavet oluşmasına neden olduğu ve eğitim öğretime bir katkısı olmadığı görüşünde. 

Özellikle tatil dönüşü öğrencilerin okula ve eğitim öğretime adapte olmakta güçlük çektikleri biliniyor.

Okullarda ara tatilin kuvvetle muhtemel kakması bekleniyor. 

Eğitim kamuoyunda da arzu edilen ve beklentilerin bu yönde olduğu ise biliniyor.

Kaynak: www.Ajanskamu.net

Yorumlar (5)
Ziyaretçi 1 yıl önce
Ne saçma bişey yaa sanki depremi biz yaptık hayret bişey ya o tarihlerde zaten hava sıcak 23 haziran ne demek iyice kafayı yediniz artık
Ttt 1 yıl önce
1.si Nisanda oruç var 2.si niye tatil 1 hafta geç
Ögretmen 1 yıl önce
Hangi öğretmenler acaba kendinize göre rehavet yapamayın. Tatiller bizim ve ogrencilerimiz için dinlenme eğlenme yeni eğitime hazırlanma da çok faydalı
Simay 1 yıl önce
Ara tatili olmalı olmadığı taktirde çoguklar bunalıyorum
Kimse kim 1 yıl önce
Nerden biliniyor acaba merak ediyorum. Çocuklarını "evden uzaklaşsınlar kafam rahat etsin az" da mantığı ile okula göndermeye çalışan veliler mi yoksa öğretmenler mi istiyor bunu?
Günün Anketi Tümü
2024 yaz döneminde tayin isteyecek misiniz?