Öğretmenlerin 2023 Haziran Seminerlerine İlişkin Detaylar Belli Oldu

Öğretmenlerin 2023 Haziran Seminerlerine İlişkin Detaylar Belli Oldu

MEB tarafından gönderilen resmi yazıyla öğretmenlerin 19-23 Haziran mesleki çalışma dönemi seminer çalışmalarıyla ilgili detaylar belli oldu.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yapılan açıklamayla öğretmenlerin dönem sonu mesleki çalışmalarının online yapılacağı belli olmuştu. MEB tarafından konuyla ilgili olarak resmi yazı gönderildi.

İlgili resmi yazıya göre mesleki çalışmalar ÖBA üzerinden yapılacak. 27 Haziran 2023 saat 23.59'a kadar ÖBA üzerinden en az 1 eğitim tamamlanacak. Tamamlanacak olan eğitim daha önce alınmamış bir eğitim olacak. ÖBA üzerinden en az 1 eğitimi alan öğretmenler mesleki çalışmaları tamamlamış olacak.

İşte MEB'in o yazısı:

Bakanlığımıza bağlı her derece ve türdeki eğitim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenlerin mesleki çalışmaları; ilgi (a) Yönetmeliğin 38, ilgi (b) Yönetmeliğin 87 ve ilgi (c) Yönetmeliğin 52 nci maddeleri doğrultusunda yapılmaktadır.

19-23 Haziran 2023 tarihlerinde düzenlenecek olan mesleki çalışma döneminin ÖBA üzerinden uzaktan eğitim yöntemiyle gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

Makamlarınızca da uygun görülmesi halinde;

19-23 Haziran 2023 tarihleri arasında yapılacak mesleki çalışma kapsamında ÖBA üzerinden açılacak eğitimler için 27 Haziran 2023 günü saat 23.59'a kadar süre verilmesini,

Öğretmenlerin belirtilen tarihler arasında ÖBA platformunda (oba.gov.tr) yer alan uzaktan eğitim faaliyetlerinden daha önce almadıkları en az bir eğitimi tamamlamaları durumunda Haziran 2023 dönemi mesleki çalışmalarını yapmış sayılmaları hususunu;

Olurlarınıza arz ederim.

Cevdet VURAL

Genel Müdür

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.