Uzman/Başöğretmen Olmayan Öğretmen Sayısı 617 Bin!

Uzman olmayan öğretmen sayısı 617 bin olmasına rağmen, medyada sanki tüm öğretmenler 2500 TL uzmanlık ödemesi alacakmış gibi algı yaratılıyor. Uzman olmayan çalışma süresi 10 yıl altı olan öğretmenlerimiz için çalışma var mı?

Uzman öğretmen sayısı 517 bin. Başöğretmen sayısı ise 66 bin olmak üzere uzman/başöğretmen unvanlı öğretmen sayısı 573 bin. Ancak geriye 617 bin uzman  öğretmen ya da başöğretmen olmayan öğretmen kalıyor.

Bu öğretmenlerimizin maaşına ne gibi düzenleme yapılacak?

Çünkü algı oluşturuldu: Öğretmenlerin hepsi kolay bir sınavla uzman oldu ve 2500-3000 TL(uzman öğretmen) - 5000-6000 TL(başöğretmen) ek ödeme alacak.


Uzman olmayan 617 bin öğretmen ne yapacak? Bu ekonomik şartlarda nasıl geçinecek? Herkes uzman öğretmenliğe odaklanmışken bu öğretmenlerimiz için sendikaların bir çalışması olacak mı?

Çalışma derken yanlış anlaşılmasın. Uzman olsun anlamında sormuyoruz bu soruyu. 2023 yılında bu öğretmenleri de rahatlatacak bir zam yapılacak mı?

Yorum Yap
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Meb Öğretmen Haberleri