Sınav Tamamlandı. Peki Şimdi Ne Olacak?

Kamuoyunda uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik adıyla bilinen Öğretmenlik Kariyer Basamakları sınavı tamamlandı.

Peki, şimdi ne olacak? 

Öncelikle AYM kararı beklenecek. Olası iptal durumunda sınav sonuçlarının açıklanmaması bekleniyor.

İptal kararı olmazsa 70 puan ve üzerinde alan öğretmenler uzman/başöğretmen olacak. İlgililere sertifika düzenlenecek. Ocak ayından geçerli olmak üzere maaş artışı olacak ve 1 derece verilecek. Örneğin derece ve kademesi 5/1 iken sınava girip kazanan öğretmenin yeni derece ve kademesi 4/1 olacak. 

TÜİK tarafından Kasım ve Aralık aylarında açıklanacak enflasyonla kesinleşecek olmakla beraber uzman öğretmenlere yaklaşık 2 bin 750 lira başöğretmenlere ise yaklaşık 5 bin lira ilave ödeme yapılacak. 

Sınava girip 69 veya daha altında puan alanlar veya sınava herhangi bir nedenle giremeyenler gelecek dönem yapılacak sınava katılabilecek. 

Sınav sonuçları 12 Aralık 2022 tarihinde açıklanacak. Sonuçlar puan olarak veya başarılı-başarısız şeklinde duyurulacak.

Sınavın gelecek yıl ne zaman yapılacağına Milli Eğitim Bakanlığı karar verecek. Bundan sonra yapılacak sınavlara daha az öğretmen katılacak.

Herhangi bir işleme gerek kalmaksızın sınavdan muaf olan öğretmenlere uzman/başöğretmenlik sertifikası düzenlenerek 1 derece verilecek.

Hastalık/Rapor gibi mucbir sebeplerle sınava katılamayan öğretmenler için sınavın tekrarının olup olmayacağına bakanlık karar verecek. 

Sınav süreci özetle böyle gerçekleşti. Şimdi AYM kararı ve eğitim kolunda faaliyet gösteren sendikaların tutumu merak ediliyor.

Yorum Yap
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Meb Öğretmen Haberleri