Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

Ders Kitapları PDF Formatında Nereden ve Nasıl İndirilir?

E-OKUL VE ÖBA

İlkokul, ortaokul ve lise ders kitapları PDF olarak nasıl indirilir? MEB ders kitapları PDF formatında bilgisayara nasıl indirilir? Öğretmenlerin merak ettiği soruyu Ogretmenmeb.com olarak cevaplıyoruz...

Okulların açılmasıyla beraber ders kitapları da öğrencilere ulaştırıldı. Fakat eskisi gibi öğretmen kılavuz kitapları artık basılmıyor. Birçok okulda da akıllı tahta veya projeksiyon olduğu için öğretmenler de ders kitaplarını PDF olarak indirip yansıtmayı tercih ediyorlar.

Peki ders kitapları PDF olarak nasıl indirilir? Ogretmenmeb.com olarak bu soruyu kısaca cevaplayalım...

MEB tarafından okullara dağıtılan kitapların PDF formayına EBA üzerinden ulaşılabilmektedir.

Kitapları indirebilmek için öncelikle EBA'ya öğretmen girişi yapılmalıdır. Daha sonra sol taraftan DERSLER sekmesine tıklanmalıdır.

Açılan ekrandan sınıf ve ders seçimleri yapılmalıdır. Sınıf ve ders seçimi yapıldıktan sonra en altta o sınıfa ve derse ait ders kitapları için indirmek linkleri bulunmaktadır. İndir yazısına tıklayarak ders kitaplarını PDF formatında indirebilirsiniz.

Örneğin 3. sınıf matematik ders kitabını PDF olarak indirmek isteyen bir öğretmenimiz bu ekran ile karşılaşacaktır:

Sırasıyla sınıf ve ders seçimi yapıldığında benzer ekran karşınıza gelecektir. O sınıfa ve derse ait ilgili kitabı buradan rahatlıkla indirebilirsiniz.

Bu yıl dağıtımı yapılan ders kitabına uygun olarak indir yazısına tıklandığı anda kitap PDF olarak inmeye başlayacaktır.

Ek olarak yardımcı kaynaklara da yine bu sayfa üzerinden ulaşılabilmektedir.

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.