Yeni E-Posta Sistemi Kullanım Kılavuzu

Yeni E-Posta Sistemi Kullanım Kılavuzu

Okul ve Eğitim Kurumları Yeni E-Posta Sistemi Kullanım Kılavuzu

MEB E-Posta Sistemi, bilişim ve bilgi güvenliği alanında teknolojiler geliştiren ulusal bir ArGe merkezi olan TÜBİTAK BİLGEM ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği çerçevesinde geliştirilen, güvenli e-posta alışverişi sağlamayı amaçlayan bir üründür. Temel hedef, yabancı menşeili uygulamalardan doğabilecek güvenlik kaygılarını gidermektir. MEB E-Posta Sistemi bütünleşik çalışan birçok yazılım bileşenlerini içermektedir.

Kullanıcılar arasında e-postaları iletmek ve muhafaza etmekle görevli SMTP/IMAP/POP3 standartlarına uygun “Mesaj Aktarma Sunucusu,” kullanıcı bilgilerinin merkezi olarak saklandığı LDAP standardına uygun “Dizin Sistemi Sunucusu”, posta sisteminin yönetimi ve konfigürasyon ayarlarının yapıldığı “MEB E-Posta Yönetim Sistemi” uygulaması ve son kullanıcının e-posta hazırlamasına, görüntülemesine imkân veren “Mesajlaşma İstemcisi” (web, Outlook ve masaüstü sürümleri mevcuttur) temel bileşenlerdir.

https://www.ogretmenmeb.com/images/upload/KullanimKilavuzu.pdf

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.