Eğitim Bir Sen'den 12 Maddelik Yeni Teklif
EBS'nin 53. Başkanlar Kurulu Toplantısı Antalya'da tamamlandı. Sendika çalışmaları, eğitim çalışanlarının problemleri görüşülerek aciliyeti olan meselelere çözüm önerileri sunuldu. Genel Başkan Ali Yalçın, liyakat ilkesinin tesis edilmesi, kadrolu-sözleşmeli-ücretli ayrımının ve karmaşasının sona ermesi, istihdamda zorluk yaşanan yerlerde personele teşvik verilmesi, mülakatın kaldırılması, MEB personelinin görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının belirli bir takvime oturtularak sürekli yapılması, aday öğretmenlik sınavının(AKS) kaldırılması, okullara bütçe verilmesi, öğretmenleri de kapsayan kılık-kıyafet düzenlemesinin kaldırılmasını, öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliği ile yönetici atama yönetmeliğindeki aksaklıkların düzenlenerek giderilmesi gibi bir dizi önemli talepte bulundu.
Yardımcı Hizmetler Sınıfının(YHS) Genel İdari Hizmetler Sınıfına(GİH) geçirilerek kaldırılmasını ve mali/özlük hakları bakımından bu sınıfa iyileştirmeler yapılması gerektiğini kaydeden Yalçın, YÖK kanunun da düzenlenmeye ihtiyaç duyduğunu vurguladı.
Salgın faktörleri sebebiyle Türkiye'yi etkileyen kur, faiz ve enflasyon sebebiyle çalışanların mali durumlarının kamu işveren heyeti tarafından iyileştirilmesi gerektiğini ifade eden Ali Yalçın, toplumda ciddi maddi kayıpların ve sıkıntıların olduğunu belirtti.
Sonuç Bildirgesinde Öne Çıkan Başlıklar Şöyle Oldu:
1- Öğretmenlik Meslek Kanunu TBMM gündemine getirilmelidir.
2- Eğitim personelini şiddetten koruyacak hukuki düzenlemeler yapılmalıdır.
3- Sözleşmeli öğretmen istihdamı kaldıırlmalı, atamalar kadrolu olarak yapılmalıdır.
4- Öğretmenlerin alan değişikliği işlemleri belirli bir takvime göre olmalı, belirsizlikler ortadan kaldırılmalıdır.
5- Okullardaki yöneticiler(müdür, müdür yrd.) mali hakları güçlendirilerek kariyer mesleği haline getirilmelidir.
6- Eğitim kurumu yöneticileri işveren statüsünden kaldırılmalı, idari para cezaları sebebiyle bu yükümlülük kurumsal hale getirilmelidir.
7- GİH ve Yardımcı Hizmetler Sınıfında olan personelin mali ve özlük hakları iyileştirilmelidir.
8- Okul bazlı ödenek tahsisi yapılmalı, okullardaki personel açığı giderilmelidir.
9- Akademik personelin kadro almaları sürecindeki keyfi tutumlar ortadan kaldırılmalıdır.
10- Üniversitelerdeki idari personele sınav görevi verilmeli geliştirme ödeneği ve yükseköğretim tazminatı ödenmelidir.
11- 6. dönem toplu sözleşmede teminat altına alınan Üniversitelerdeki idari personelin üniversiteler arası yer değişikliği işlemleri için çalışmalar tamamlanmalıdır.
12- İş güvencesinden yoksun olan 50/D kadrosundaki muğlak durum ortadan kaldırılarak haksızlıklar giderilmelidir.
OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER
Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Öğretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.