İLKSAN Doğum Yardımı Neden Sadece Tek Çocuk İçin Yapılıyor?

İLKSAN Doğum Yardımı Neden Sadece Tek Çocuk İçin Yapılıyor?

İLKSAN üyesi öğretmenlere doğum yardımı yapılmaktadır. Peki bu yardım neden sadece tek çocuk için yapılmaktadır?

İLKSAN üyesi öğretmenlere verilen sosyal yardımlar arasında ''Doğum Yardımı'' da yer almaktadır. İLKSAN'ın resmi web sitesinde doğum yardımı ile ilgili şu ifadeler yer almaktadır:

''Sandığımız, siz değerli üyelerine sunmuş olduğu hizmetlerden DOĞUM yardımı başvurularını e-Devlet, Mebbis ve üye bilgi sistemi üzerinden  Genel Müdürlüğümüze evrak gönderimine gerek kalmadan SMS onayı ile gerçekleştirebilirsiniz.

Sandık üyelerine bir defaya mahsus olarak yapılan doğum yardımıdır. Doğum yardımının miktarı Sandık Yönetim Kurulunca belirlenir.
Ekim 2017 itibariyle uygulanan Doğum Yardımı, Evlenme Yardımının %50 tutarı kadar olup 01.01.2022 tarihi itibarıyla  500,00TL’dir.''

Doğum yardımı için bir defaya mahsus olarak yapıldığı bilgisi yer almaktadır. Bu bilgiden bir çocuk için bir defa olarak yapılan yardım anlamı da çıkmaktadır. Fakat İLKSAN'a göre kaç çocuk olduğunun önemi olmayıp, sadece 1 çocuk için bir defaya mahsus yapıldığı belirtilmektedir.

Ogretmenmeb.com olarak görüşümüz bu sosyal yardımın her çocuk için en az bir defaya mahsus olarak yapılmasıdır.

Günümüz ekonomik şartlarının giderek zorlaştığı şu günlerde her çocuk için en az bir defa doğum yardımı yapılması, öğretmenleri bir nebze de olsa rahatlatacaktır.

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.