Eğitim Gücü Sen: "Üyelerimizi Enflasyona Ezdirmiyoruz"

Eğitim Gücü Sen: "Üyelerimizi Enflasyona Ezdirmiyoruz"

Eğitim Gücü Sen : ''Üyelerimizi enflasyona ezdirmiyoruz. Tüm illerde banka promosyon ödemelerinin revize edilmesini talep ettik. ''

Son günlerde bazı illerimizde rekor promosyon protokolleri imzalanırken bazı illerimizde eğitim çalışanlarımıza promosyon ücreti olarak son derece düşük protokol anlaşmalarına imza atıldığı görülmektedir. Ayrıca aylar önce imzalanan protokollerin günümüz ekonomik şartlarına göre düşük kaldığı da gelen şikayetler arasındadır.

Son aylarda gelinen noktada ekonomik şartlar eğitim çalışanlarının bütçesini zorlayıcı bir nitelik kazanmıştır. İl Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı kurumlarda görev yapan eğitim çalışanlarını ekonomik olarak desteklemek amacıyla banka promosyon protokollerinin ekonomide gerçekleşen dalgalanmalara göre ve enflasyon farkı gözetilerek yapılması, 2022 Temmuz itibariyle enflasyon oranının beklenenin üzerinde seyretmesi nedeniyle daha önce yapılan protokollerin ek anlaşmalarla eğitim çalışanları lehine revize edilmesi zorunluluk halini almıştır. MEB'e bağlı kurumlarda görev yapan personelin ekonomik şartlar nedeniyle bankalardaki nakit akışının yüksek seyretmesi de kurumların yaptığı anlaşmaları personel lehine revize etmesini gerekli kılmıştır.

Kurulduğu günden beri tüm eğitim çalışanlarının özlük haklarının korunması ve geliştirilmesi konusunda sorumluluk bilinci ile hareket eden Eğitim Gücü Sen, bu konuda da eğitim çalışanlarımızın yanındadır. İllere gönderdiğimiz resmi yazı ile banka promosyon anlaşmalarının revize edilmesini talep ettik.

İ.Halil TOPALLAR
Eğitim Gücü Sen Genel Başkan Yardımcısı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.