Promosyon Ücretlerinin Güncellenmesi Konusunda Ortak Basın Açıklaması Yapıldı

Eğitim Gücü Sen'den yapılan açıklama metni:

ÖSYM HABERLERİ 21.09.2022, 22:00 21.09.2022, 22:02
Promosyon Ücretlerinin Güncellenmesi Konusunda Ortak Basın Açıklaması Yapıldı

Kocaeli ili Gebze İlçe Temsilciliğimiz İlçe MEM ile Yapı Kredi Bankası arasında 13.01.2020 tarihinde imzalanan 5 yıllık promosyon anlaşmasının çalışanlar aleyhine yarattığı sorunları anlatmak ve promosyon ücretlerinin güncellemesini ya da bu haksız sözleşmenin tek taraflı feshedilmesini talep etmek için 20.09.2022 tarihinde Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde Eğitim Sen, Eğitim İş ve Hür Eğitim Sen ile ortak basın açıklaması yaptı.

Açıklamada "İlçede yapılan ihale süreci yetkili sendika gözetiminde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde yapılmış olup o dönem yetkili sendika hariç tüm sendikaların 5 yıllık süre çok uzun uyarısına rağmen imza altına alınmış ve 4570 TL tek seferde peşin ödeme yapılarak yürürlüğe girmiştir. İhale sürecinde yetkili sendika hariç tüm sendikalar talep etmelerine rağmen süreçten uzak tutulmuştur. Yapılan promosyon ödemelerine ücretli öğretmenler dahil edilmemiştir. Bizler yeni protokolde ücretli öğretmenlerimizin de promosyon ödemesinden faydalanmasını istiyoruz.

5 yıllık promosyon anlaşmasına karşı çıkan bizler ülkenin ekonomik gidişatını görüyor ve uzun sürede eğitim emekçilerinin büyük zararlara uğrayacağını öngörebiliyorduk. Ancak ilçe milli eğitim müdürlüğü ve yetkili sendika temsilcileri bu durumu gördükleri halde duruma seyirci kalmayı tercih etmişlerdir.

Gelinen süreçte ülke genelinde 3 yıllık promosyon anlaşmaları artık 30.000 TL’nin üzerine çıkmıştır. Bankaların kazançları katmerlenerek artarken, kamu emekçileri yüksek enflasyon altında ezilmektedir. TUİK'in açıklamalarına göre ülkede yıllık enflasyon %80, Enag'ın ölçümlerine göre ise %181'dir. Bu yıl kamu emekçilerinin maaşlarına enflasyon oranında yapılan maaşları düşündüğümüzde bankaların hesaplarımız üzerinden kazançları öngörülemeyen derecede artış göstermesine rağmen. Banka şubeleri bu kazançtan kamu emekçilerine vermeleri gereken payı, önceden yapmış oldukları sözleşmelerin arkasına saklanarak, vermemektedirler.

Gebze'de örgütlü eğitim sendikaları olarak eğitim emekçilerinin talepleri doğrultusunda bir araya gelerek bu haksızlığa dur demek için buradayız. Buradan öncelikle İlçe Milli Eğitim Müdürüne bir çağrı yapıyoruz: Çalışanlarının haklarına sahip çık ve sözleşmede güncellemeye yanaşmayan banka şubesi ile ilan sözleşmeyi yarından tezi yok tek taraflı fesih işlemlerini başlat.

Kamu emekçilerinin kazançları üzerinden yapılan bu ranta daha fazla izin verme.

Banka şubesine sesleniyoruz: Kamu emekçilerinin haklarını sözleşme maddelerine sırtını dayayarak gasp etmeye çalışma, güncel sözleşmeleri dikkate alarak ek ödemeleri yap veya sözleşmeden çekil.

Son sözümüz de yetkili sendikaya: Sana verilmiş yetkiyi kötüye kullanıp kamu emekçilerini hem toplu sözleşme masalarında hem promosyon anlaşmalarında yüzüstü bıraktın. Bu süreçte gölge etme başka ihsan istemiyoruz." ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)
açık
Günün Anketi Tümü
Uzman Öğretmenlik/Başöğretmenlik İçin Sınav Şartı Olmalı Mı?
Namaz Vakti 30 Eylül 2022
İmsak 05:28