Öğretmen atama tercihleri başlıyor, başvurular nereden yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında sözleşmeli pozisyonda görev yapacak olan öğretmenlerin atamalarına dair süreç 14 Kasım tarihi itibarıyla başlayacak. Söz konusu 14 Kasım tarihinden itibaren öğretmenlerin atama başvuruları ile ilgili ekran öğretmenleri açılacak. Başvuruda bulunacak olan öğretmen adayları 40 adet tercihte bulunacaklar.

41. seçeneğin de işaretlenmesiyle öğretmenler maksimum tercih hakkını kullanmış olacaklardır. 41. tercih olarak belirtilen seçenek tercihlerimin dışında bir yere atanmak istiyorum seçeneği atanma olasılığını yükseltmek isteyen öğretmen adayları için boşta kalan kontenjanlara yapılacak olan atamaları ifade etmektedir.

Söz konusu öğretmenlerin tercih işlemleri 20 Kasım saat 16.00'a kadar devam edecektir. 23 Kasım tarihinde ise söz konusu öğretmen atamaları ile ilgili sonuçlar açıklanacaktır. Açıklanacak olan sonuçların ardından adaylar haklarında yapılacak olan güvenlik soruşturmasının akabinde görevlerine başlayabileceklerdir.

Öğretmenlerin güvenlik soruşturmalarının ardından ilan edilecek olan atamaya esas kararnamelerinin hemen ardından 15 gün içerisinde atanmış oldukları eğitim kurumlarında görevlerine başlamaları gerekmektedir.
Öğretmen Meb / ÖZEL HABER