O okullarda görev yapan öğretmenler gece yurtlarda nöbet tutmak zorunda
Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarında görev yapmakta olan öğretmenlerin yatılı okullarda görev yapanları haftanın belli günleri okul yönetimleri tarafından kendilerine tebliğ edilen şekilde yatılı okullarda nöbet tutma görevleri bulunmaktadır.
Söz konusu Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarında sözleşmeli öğretmen olarak göreve başlayacak olan öğretmenler Yatılı Bölge ortaokullarına veya pansiyonu bulunan eğitim kurumlarına atamaları durumunda herhangi bir sağlık özürlerinin bulunmaması halinde ihtiyaç sayısına göre haftada 2 gün yurtlarda gece nöbeti tutma durumları meydana gelecektir.
Söz konusu öğretmenlere bu kapsamda görev başına 8 saat ek ders ücreti ödenmektedir. Bahsi geçen öğretmenlere belletmen öğretmen denilmektedir. Yurtlarda yatılı olarak nöbet tutan söz konusu öğretmenler öğrencilerin akşam yemeğinden ertesi günü sabah kahvaltısına kadar tüm faaliyetlerinde sorumludurlar.
Söz konusu yaşanacak olan olumsuzluklardan ve ihmallerden bahsi geçen okullarda görevli olan belletmen öğretmenler sorumlu tutacaklardır. Bu kapsamda yaşanan her türlü aksaklık ve problem görevli olan belletmen öğretmenler tarafından tutanaklı kayıt altına alınmak zorundadır.
Öğretmen Meb/ ÖZEL HABER
Kaynak:Haber Merkezi
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.