Özgür Özel: ''23 bin 900 öğretmenin atanması asla kabul edilemez''

Özgür Özel: ''23 bin 900 öğretmenin atanması asla kabul edilemez''

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, öğretmen atamasına ilişkin, "Mülakatın derhal kaldırılması, gençlerin talebine uygun 100 bin öğretmen atamasının yapılması gerekiyor" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in "2024 yılında, 2023'te emekli olan öğretmen sayısı kadar atama yapılacağını" söylediğini aktaran Özel, "Sayın Erdoğan da 'bir miktar atama yapacağız' dedi, gençleri çok üzdü. Bu rakam maalesef 23 bin 900'dür. 23 bin 900 öğretmenin atanması asla kabul edilemez." diye konuştu. CHP Genel Başkanı Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İktidar 'mülakatı kaldıracağız' sözü verdi ama şimdi 'mülakat gibi mülakat yapacağız' diyorlar. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Mülakatın derhal kaldırılması, gençlerin talebine uygun 100 bin öğretmen atamasının yapılması gerekiyor. 28 Nisan'da Ankara Ulus'ta bir mitingleri var. Ben maalesef, Cumhuriyet tarihinde ilk kez kazandığımız ve ilk kez bizim belediyemizin yapacağı mesir şenliklerinde Manisa'da olmak durumundayım. Yıllarca büyükşehir ve ilçe belediyeleri başka partideyken bazen tek başıma bazen üç milletvekiliyle o kortejde yürüdük ama bu dönemde Manisa'daki 17 belediyenin 15'inin belediye başkanlarıyla ve diğer partilerin belediye başkanlarıyla o kortej yürüyüşünü gerçekleştirme gururunu, onurunu yaşayacağım. Bu özlemimi gençler mazur görsünler. Manisa'ya gelebilecek mesafede olanları Manisa'da ağırlamaktan büyük onur duyarız. Ama Ankara'yı, Türkiye'nin dört bir yanındaki atanmayan öğretmenlerin mitingi için sözüme değer veren herkesi o mitinge destek olmaya davet ediyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.