Para bulamayan okullar, kermes ve gezi düzenliyor; biri buna dur demeli
14
Okullar çeşitli sosyal etkinlikler kapsamında faaliyetler düzenleyebilir. Özellikle kermes faaliyetleri okulların gelir elde edebilmeleri için okul aile birliği ile beraber alacakları karar neticesinde yasal gerçekleştirilecek olan faaliyetler arasındadır.
24
Söz konusu kermes kararı okul aile birliği tarafından okul müdürünün onayı ile alınır. Yapılacak olan düzenlemelerin ardından elde edilen gelir okulun tefbis hesabına işlenir. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren okulların kermes gibi faaliyetler neticesinde düzenleyecekleri etkinlikler bakanlık tarafından da desteklenmektedir. Ancak söz konusu etkinliklerin çok kısa aralıklarla yapılmazsa ciddi şüpheler uyandırmaktadır.
34
İlgili etkinliklerin ailelerin sırtına yük olmaması özellikle çeşitli gelir gruplarında bulunan ailelerin durumları dikkate alınarak gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir. Gezi faaliyetleri ise okulların gelir elde edebilecekleri faaliyetler değildir.
44
Gezi acentesi ile anlaşarak belirli miktar komisyon talep eden okulların yapmış oldukları faaliyetler yasal değildir. Söz konusu gelir kalemleri yasal olmadığı için herhangi bir fatura ve kanıtlayıcı belge eşliğinde tefbis sistemine girilemediği için gelirlerin harcandığı yerler de ciddi anlamda şüphe uyandırmaktadır.
Öğretmen Meb/ ÖZEL HABER