5. Yılda Uzman Öğretmenlik Seçim Vaadi Miydi?

5. yılını dolduran öğretmenlerin uzman öğretmen olacağı vaadi seçim sonrası unutuldu mu?

MEB ÖĞRETMEN 08.06.2023, 21:50 08.06.2023, 21:50
5. Yılda Uzman Öğretmenlik Seçim Vaadi Miydi?

5 yılını dolduran öğretmenler uzman öğretmenl olabilecek mi? Meslekte toplam 20. yılını dolduran öğretmenler başöğetmen olabilecek mi?

Eski Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yapmıştı: ''Uzman öğretmenlik unvanı için 10 yıl görev şartını 5 yıla” düşüreceğiz. Başöğretmenlik unvanı için uzman öğretmenlikte 10 yıl bekleme şartını da kaldırıyoruz. Çalışmalarımızı tamamladık ve TBMM’ye göndereceğiz. Tüm öğretmenlerimize hayırlı olsun.''

Fakat 9 Haziran 2023 tarihinde başvurular sona eriyor. Konuyla ilgili şu ana kadar herhangi bir gelişme yaşanmış değil. Akıllara şu soru geliyor: ''5. yılını dolduran öğretmenlerin uzman öğretmen olacağı vaadi seçim sonrası unutuldu mu?''

MEB yeni bir açıklama yaparak ''2023 Yılı  Öğretmenlik Kariyer Basamaklarında İlerlemeye İlişkin Duyuru''yu geri çekmeli ve  yeni bir takvim açıklamalıdır. Yasal süreç tamamlanıp yeni kanun ve yönetmelik yayımlandıktan sonra yeni bir takvim doğrultusunda yeni duyuru yayımlanmalıdır.

Bu sayede 5 yılını dolduran öğretmenler de uzman öğretmenliğe başvurabilecektir. Aynı şekilde başöğretmenlik için, uzman öğretmenlikte 10 yıl geçirme şartı da kaldırılmış olacaktır.

Kaynak: www.ogretmenmeb.com
Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
2024 yaz döneminde tayin isteyecek misiniz?