O öğrenciler şimdiden Sınıfta Kaldı, MEB geri adım atmayacak
14
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Eğitim konularında öğrenim görmekte olan lise öğrencileri için Milli Eğitim Bakanlığı çok sayıda Kural ve Kaideyi eğitim öğretimin kalitesini artırmak için yürürlüğe koydu. Yürürlüğe giren söz konusu kurallar içerisinde en önemlisi hiç şüphesiz devamsızlık kuralıdır.
24
10 günün üzerinde devamsızlığı bulunan öğrencilerin ders durumlarına bakılmaksızın Sınıf tekrar yapılmasına karar verilmesi yönündeki Kural sebebiyle 10 günün üzerinde devamsızlığı bulunan öğrencilerin sınıf tekrarı yapmaları sağlanacaktır.
34
2024-2025 eğitim öğretim yılında da söz konusu Kural uygulanacaktır. Uygulanacak olan söz konusu Kural sebebiyle Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında görev yapmakta olan okul yöneticileri ve öğretmenler devamsızlık süresini Aşan öğrencilerin velilerini konu ile ilgili olarak bilgilendirdiler.
44
Bahsi geçen bilgilendirme neticesinde 5 gün üzerinde devamsızlığı bulunan öğrencilerin velileri daha önce tebligat ve Dijital yollarla bilgilendirilmişlerdi. Bu kapsamda 10 günün üzerinde özürsüz devamsızlığı bulunan ve 20 günün üzerinde özürlü devamsızlığı bulunan öğrenciler zorunlu olarak sınıf tekrarına bırakılacaklardır. Bahsi geçen öğrenciler eğitim öğretim hayatına 2025-2026 eğitim öğretim yılından itibaren mevcut sınıflarında devam edeceklerdir.
Öğretmen Meb / ÖZEL HABER