Yaşanan Sorun Nedeniyle Öğretmenlerin Ek Ders Ücretleri Gecikecek

Yaşanan Sorun Nedeniyle Öğretmenlerin Ek Ders Ücretleri Gecikecek

KBS'de yaşanan teknik sorun ve güncelleme nedeniyle öğretmenlerin 2022 yılı ocak ayı ek ders ücretleri geç ödenecek.

 İl ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine göre farklılık gösterse de bir çok öğretmen ilgili ayın 1-30/31 tarihleri arasında hesaplanan ek ders ücretlerini takip eden ayın ilk haftasında alıyor. Dolayısıyla ocak ayında hesaplaması yapılan ek ders ücretlerinin şubat ayının ilk haftasında ödenmesi gerekiyordu.

 Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim Sistemi(KBS)'nde yaşanan teknik sorun ve güncelleme nedeniyle sisteme veri girişi yapılamıyordu. Bugün(03.02.2022) akşam saatlerinde KBS'ye veri girişi işlemleri yeni açıldı. Dolayısıyla okul/kurum ve il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin girişleri en erken yarın başlayacak. Öğretmenler ise ek ders ücretlerini en erken önümüzdeki haftadan itibaren almaya başlayacak.

 Bazı il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri ise KBS'ye erişim sağlanamadığından ödemelerin gecikeceğini öğretmenlere duyurdu. Öte yandan her ayın 15'i ile takip eden ayın 14'ü arasında ek ders ücreti alan öğretmenler bu aksaklıktan etkilenmeyecek.

 Öğretmenlerin ek ders ücretlerindeki bu tarih değişikliği sadece bu ay için geçerli olup il ve ilçe MEM'lerin planlamaları değişmedikçe gelecek aydan itibaren belirlenen takvime göre ödemeler yapılacaktır.

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.