En Düşük Memur Maaşı Yoksulluk Sınırından Başlamalıdır

En Düşük Memur Maaşı Yoksulluk Sınırından Başlamalıdır

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 30.370,57 TL OLMUŞTUR. EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI YOKSULLUK SINIRI'NDAN BAŞLAMALIDIR.

Kamuoyunda memura emekliye müjde, büyük zam var diye oluşturulan algılar gerçeği yansıtmadığı gibi verilerle de algı yapılmaktadır. 

Daha önce en düşük memur maaşı 22 bin TL oldu diyenlere bunun gerçek olmadığını, bu ücretin sadece evli (eşi çalışmayan) ve 2 çocuklu( 6 yaşından küçük iki çocuk) olanların aile ve çocuk yardımı dahil fiyatı olduğunu ifade etmiştik. Şimdi yine aynı şeyi söylüyoruz. 

Ocak 2024 itibariyle en düşük memur maaşı 30.370,57 TL olmuştur. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı verilerine baktığımızda açıklama kısmında aile ve çocuk yardımının dahil olduğu görülmektedir. 

Adı üzerinde EN DÜŞÜK derken bile bu tutardan daha az olanları vermemek ve bu sayede kamuoyunda en düşük maaşın yüksek gösterilmesi doğru değildir. 
O zaman bekar çalışanın o ücretten az almasını nasıl açıklarsınız? Herkes evli, eşi çalışmayan ve 6 yaşından küçük iki çocuk sahibi değildir. 
Ortalama memur maaşları için de aynı durum söz konusudur. 

Ortada bir gerçek vardır ki rakamlar artmış gibi görünse de alım gücü bakımından her geçen gün azaldığı tartışılmaz bir gerçektir. 
En düşük memur maaşı YOKSULLUK SINIRI'ndan başlamalıdır.

Mehmet Alper ÖĞRETİCİ

BASK Genel Başkanı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.