DYK, 2023 Seçimlerinden Sonra Kaldırılabilir

DYK, 2023 Seçimlerinden Sonra Kaldırılabilir

Destekleme ve Yetiştirme Kursları için tehlike çanları çalıyor.

 Dershanelerin kapatılmasıyla birlikte ortaokul ve lise öğrencileri için Destekleme ve Yetiştirme Kursları(DYK) açılmış ve 2014 yılından bu yana yaklaşık 8 yıldır devam etmektedir. 2020 yılında Sayıştay raporuyla birlikte tekrar gündeme gelen bu kurslarda Covid-19 salgınıyla birlikte zaman zaman belirli sınırlamalar gelmişti.

 2020 yılında yayımlanan Sayıştay raporunda Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının(DYK) amacının dışına çıktığı ve büyük bir mali yük oluşturduğu ifadeleri yer almaktaydı. DYK için özellikle bakanlık içinde gerçekleştirilen İYEP, evde eğitim, destek eğitim odası, egzersiz vb. kursların ücretlerine göre %100 artırımlı ek ders ücreti verilmesi de ayrıca bir tartışma konusu olmuştu.

 Ortaokul ve lise öğretmenlerine büyük maddi katkı sağlayan bu kursların 2023 yılı milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinden hemen sonra tekrar kaldırılacağı veya belirli dersler ve sınıflar için sınırlandırılacağı ve bu kararların pandeminden bağımsız olarak kalıcı olacağı değerlendirilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum