2023'te Uzman/Başöğretmenlere Verilecek Ek Ödeme Açıklandı

2023'te Uzman/Başöğretmenlere Verilecek Ek Ödeme Açıklandı

2022/Aralık dönemi TÜFE'nin belli olmasıyla birlikte 2023'ün ilk altı ayında derecelerine göre uzman öğretmenlere ve başöğretmenlere verilecek ek ödeme belli oldu.

 TÜİK'in 2022 Aralık dönemi Tüketici Fiyat Endeksi(TÜFE) verilerini açıklamasıyla birlikte enflasyon farkı dahil memur ve memur emeklilerine yapılacak zam oranı %16,39 olarak belirlendi. Herhangi bir refah payı verilmezse 2023 Ocak-Haziran dönemi için %16,39 artış uygulanacak.

 Öğretmenlerin maaş, ek ders, sınav görevi gibi ödemelerindeki artış kadar uzman öğretmenlere ve başöğretmenlere verilecek eğitim, öğretim tazminatı da merak ediliyordu. Bilindiği üzere bu tazminat da memur maaş artışı kadar artırılıyor.

 Cumhurbaşkanı kararı gereği 1. veya 2. derecede bulunan başöğretmenlerin eğitim, öğretim tazminat oranı %120, diğer derecelerde bulunan başöğretmenlerin eğitim, öğretim tazminat oranı %100 olmuştu. Yine 1. veya 2. derecede bulunan uzman öğretmenlerin eğitim, öğretim tazminat oranı %60, diğer derecelerde bulunan uzman öğretmenlerin eğitim, öğretim tazminat oranları %50 olarak belirlenmişti.

 Buna göre 2023 yılı Ocak - Haziran döneminde uzman öğretmenlere ve başöğretmenlere ödenecek ek ödemeler şöyle gerçekleşecek:

UNVAN DERECE EK ÖDEME
Başöğretmen 1. veya 2. derece 4.467,85₺
Başöğretmen Diğer dereceler 3.723,21₺
Uzman Öğretmen 1. veya 2. derece 2.233,93₺
Uzman Öğretmen Diğer dereceler 1.861,61₺

  İlave bir refah payı verilme durumu olmazsa 2023 Temmuz dönemine kadar uzman öğretmenlere ve başöğretmenlere yukarıdaki tutarlar kadar ek ödeme yapılacak. Ocak ayından Temmuz ayına kadar geçecek süreçte diğer derecede bulunup 1. veya 2. dereceye yükselen uzman öğretmenlerin veya başöğretmenlerin ek ödemeleri de başkaca bir işleme gerek kalmaksızın artacak.

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

  

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.