MEB: ''Yönetici Atama Evrakları MEBBİS'ten Elde Edilsin''

MEB: ''Yönetici Atama Evrakları MEBBİS'ten Elde Edilsin''

MEB Personel Genel Müdürlüğünün ''Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirmeleri'' konulu ve 23.03.2022 tarihli yazısı Ogretmenmeb.com'da...

Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme ve Görevlendirme Yönetmeliğinin 32'nci maddesinin onbirinci fıkrasında yer alan; "Yönetici görevlendirme takvimi Bakanlıkça belirlenerek Bakanlık internet sitesinde duyurulur." hükmü çerçevesinde eğitim kurumu yöneticiliklerine valiliklerce yapılacak görevlendirmelere ilişkin hazırlanan 2022 Yılı Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yeniden Yönetici Görevlendirme ve 2022 Yılı Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına İlk Defa Yönetici Görevlendirme Takvimleri ekte gönderilmiştir.

Bilindiği gibi Bakanlığımızca, ülkemizde etkisini göstermekte olan Covid-19 salgınının neden olduğu solunum yolu hastalıklarından koruma ve kontrol önlemlerinin alınması için gerekli tedbirler hassasiyetle uygulanmaktadır. Bu kapsamda anılan Yönetmelik hükümleri doğrultusunda hazırlanan ve ekte yer alan takvimler çerçevesinde eğitim kurumu yöneticiliklerine yapılacak görevlendirmelerde; başvuruların elektronik ortamda alınması, istenilecek belgelerin MEBBİS veri tabanından elde edilmesi, gerekli görülmesi halinde e-posta yoluyla istenilmesi, ancak lüzum görülmesi halinde belgenin aslının talep edilmesi yoluyla oluşabilecek personel hareketliliğinin engellenmesinin sağlanması gerekmektedir.

Bu itibarla il millî eğitim müdürlüklerince, yönetici görevlendirme iletişim ve koordinasyon biriminin oluşturulup telefon ve e-posta bilgilerinin il millî eğitim müdürlüklerinin web sayfalarında paylaşılarak herhangi bir mağduriyet oluşmaması için başvuru sahiplerinin bilgilendirilmesi hususunda bilgilerini ve gereğini arz ve rica ederim.

Fehmi Rasim ÇELİK

         Bakan a.

     Genel Müdür

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.