MEB Müdür-Müdür Yardımcısı Atamalarında Mülakat Kaldırılmalıdır

MEB Müdür-Müdür Yardımcısı Atamalarında Mülakat Kaldırılmalıdır

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yönetici atamalarında mülakat uygulaması kaldırılmalıdır. Atamalar, objektif kriterler üzerinden yapılmalıdır.

2022 EKYS yapılmışken, Ogretmenmeb.com olarak mülakat konusunu gündeme getirmenin tam zamanı olduğunu düşünüyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarına yönetici olarak atanmak için EKYS'ye girmek gerekiyor. 60 ve üzeri puan aldıktan sonra da mülakata girmeye hak kazanılmış oluyor. Son olarak ise Ek-1 değerlendirme formundaki kriterler doğrultusunda atamaya esas puanlar oluşuyor ve tercih yapılıyor.

Bu süreçte değişmesi gereken en önemli nokta mülakat. 

Öğretmen atamalarındaki mülakatlar ülke çapında yankı uyandırdı. Sayısını tam olarak bilmediğimiz öğretmen adaylarına düşük puan verildi ve atanmalarının önü kesildi. Diğer taraftan bakarsak bazı öğretmen adaylarına yüksek puan verilip atanmalarının önü açılmış olabilir. Bu konuda elimizde kesin veriler yok.

Burada önemli olan şu ki objektif kriterlere dayanmayan hiçbir atama yöntemi eğitim camiası tarafından kabul görmüyor ve adaleti sağlamıyor.

EKYS tartışılabilir. Ek-1 değerlendirme formu tartışılabilir. Üzerinde birtakım değişiklikler de yapılabilir. Fakat mülakat uygulaması tümden kaldırılmalıdır.

Ogretmenmeb.com olarak Milli Eğitim Bakanlığına açık çağrıda bulunuyoruz.

Okulların daha iyi bir yönetim anlayışına sahip olmasını istiyorsanız, okullara yönetici seçerken objektif kriterlere dayanan atama yöntemi seçmelisiniz. Mülakatı tamamen kaldırmalısınız.

Bu sayede yönetici olmak isteyen öğretmen sayısı artacak, doğal olarak da liyakatlı yönetici sayısı artacaktır.

Bakan Mahmut Özer yönetici atamalarında mülakatı kaldırırsa, tarihi bir adım atmış olacaktır.

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.