Kadın Yöneticilerimizin Sayısını Artırmak İçin Üzerimize Düşen Neyse Onu Yapacağız

Kadın Yöneticilerimizin Sayısını Artırmak İçin Üzerimize Düşen Neyse Onu Yapacağız

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: ''Kadın Yöneticilerimizin Sayısını Artırmak İçin Üzerimize Düşen Neyse Onu Yapacağız''

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "2000'li yıllarda 500 bin civarında olan öğretmen sayımız, bugün 1,2 milyona ulaştı. Yine burada kadınlarımız pozitif ayrımcılıkla çok daha iyi noktalara geldi, özellikle istihdam konusunda. Yine 2000'li yıllarda kadın öğretmen sayımız 500 bin sayısının yüzde 40'larındayken bugün yüzde 59'lara çıktı. Biz de Bakanlık olarak kadın yöneticilerimizin sayısını artırmak için üzerimize düşen neyse onu yapacağız." şeklinde konuştu.
 
Bakan Özer, son 20 yılda eğitimde yapılan seferberliğin bir diğer başarısının da demokratik bir eğitim sistemi inşa etmek olduğunu anlatarak, şöyle konuştu: "Hatırlayın, bu ülkede başörtülüler eğitime erişemiyordu, yüksek öğretime ulaşmak için yurt dışına gidiyordu. O gün anayasal hakkı olan eğitime erişmesine engel olunan kadınlar hakkında konuşmayanların bugün kadına şiddetle ilgili konuşmaya hakları yoktur. Katsayı adaletsizliği 1999 yılında devreye girerek bu ülkede eğitim sisteminin dengelerini altüst etti. Bakanlık ve hükümetlerimiz bu hasarı ortadan kaldırabilmek için çok büyük efor sarf etti. Yeni yeni son yıllarda telafi etmeyi başarıyoruz. Bugün uğraştığımız çok problem, geçmişteki yanlış eğitim politikalarının üretmiş olduğu sorunlardır. Eğer o problemler o gün oluşmamış olsaydı, biz bugün çok farklı şeyleri konuşuyor olacaktık."

OGRETMENMEB.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.