2022 EKYS Tarihi ve Yönetici Atama Takvimi Açıklanmalıdır

2022 EKYS Tarihi ve Yönetici Atama Takvimi Açıklanmalıdır

MEB Personel Genel Müdürlüğü tarafından 2022 yılında yapılacak EKYS tarihi ve yönetici atama takvimi açıklanmalıdır.

MEB tarafından 2020 ve 2021 yıllarında EKYS mart ayında yapılmıştı. 2022 EKYS'nin ise ne zaman yapılacağı belli değil. Ogretmenmeb.com olarak yine mart ayında yapılmasını beklediğimiz sınavın tarihine ilişkin MEB'den en kısa sürede açıklama yapılmasını öğretmenlerimiz adına istiyoruz.

EKYS'ye bağlı olarak 2022 MEB Yönetici Atama Takvimi de açıklanmalıdır.

Geçtiğimiz yıl EKYS sonrası yeniden yönetici görevlendirme takvimi başlamıştı. Devam eden süreçte ilk defa yönetici atama takvimi işlemeye başlamış, yönetici adayları mülakata alınmıştı.

Daha sonra atamaya esas puanlar hesaplanmış ve okul/kurum bazlı tercihler yapılmıştı. Fakat ilk defa yönetici atama sürecinin tamamlanması eylül ayını bulmuştu.

MEB bu yıl takvimi daha kısa tutarak ataması yapılan yöneticileri en geç ağustos ayında yeni okul/kurumlarında görevine başlatmalıdır.

Okulların en yoğun olduğu eylül ayında yöneticilerin hala daha göreve başlamamış olması iş ve işlemlerin aksamasına sebep olmaktadır.

Bu sebeple takvimde yapılacak düzenleme ile müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı olarak ataması yapılan öğretmenlerin eylül ayı öncesinde görevlerine başlatılmaları sağlanmalıdır.

Ogretmenmeb.com olarak 2022 EKYS ve MEB yönetici atamaları ile ilgili gelişmeleri takip ederek sizlere aktarmaya devam edeceğiz...

OGRETMENMEB.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum