Yalçın, Kızlı-Erkekli Oturmayı Yasaklayan Müdürün Görevine Dönmesini İstedi

Yalçın, Kızlı-Erkekli Oturmayı Yasaklayan Müdürün Görevine Dönmesini İstedi

Memur-Sen genel başkanı Yalçın, Bursa'da bir okul müdürünün kız ve erkeklerin yan yana oturmasını yasaklayan yazısı sonrası açığa alınmasına tepki göstererek okul müdürünün göreve iade edilmesini istedi.

 Memur Sendikaları Konfederasyonu(Memur-Sen) ve Eğitimciler Birliği Sendikası(Eğitim-Bir-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın, geçtiğimiz günlerde öğrencilerin kızlı erkekli oturmasını yasaklayıp açığa alınan okul müdürünün göreve iade edilmesini istedi.

 Hem kızlı erkekli oturmayı yasaklayan hem de resmi yazı usullerine uymayıp öğretmenlere ''rica'' yerine ''arz'' ifadesi kullanan okul müdürü açığa alınmış, konu TBMM gündemine kadar gelmiş, CHP ve HDP sert tepki göstermişti.

 Ali Yalçın'ın Twitter'dan yaptığı açıklama şöyle:

 Okul müdürü suç işlememiş,okulda yaşanan bazı sorunları çözmek için velilerin talebi üzerine inisiyatif kullanmıştır.Kız- erkek aynı sırada oturabildiği gibi ayrı ayrı da oturabilir. Manipülatif haberlere itibar edilmemeli ve müdür açıkta tutulmamalıdır. #HaydarAkınYalnızDeğildir

 EBS Bursa 1 Nolu Şube açıklaması şöyle:

  Görevden alınan okul müdürü Haydar Akın’ın göreve iade edilmesi için EBS Bursa 1 No’lu Şube ve öğrenci velileri basın açıklaması gerçekleştirdi. “Müdürümüzün Görevden Alınmasını Kabul Etmiyor, Uygulamayı Kınıyoruz”

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum