TES'in Kariyer Sınavı Sürecinde Neden Eylem Yapmadığı Belli Oldu

TES'in Kariyer Sınavı Sürecinde Neden Eylem Yapmadığı Belli Oldu

Türk Eğitim Sen’in Kariyer Sınavı Sürecinde Neden Eylem Yapmadığı ve Neden Sessiz Kaldığı Belli Oldu.

Mebhocam.com internet sitesinde yer alan habere göre; Türk Eğitim Sen yaşanan istifalar sonrası tekrar okulları gezmeye başladı. Kariyer sınavı sürecinde yaşananları anlatan il başkanları sebepleri tek tek açıkladı. MEB Hocam özel haber…
Soru: İstifa eden öğretmenlere “ederseniz edin umurumuzda değil” tarzında yaklaşıldı. Sizce bu doğru mu?

Cevap: Tüm üyelerimiz bizim için önemlidir. Öyle bir algı yanlış.

Soru: İstifa eden üyelerinizi neden aramadınız?

Cevap: İstifa eden üyelerimizi aradığımızda bazen sert tepkiler ile karşılaşıyoruz. Mesela bir öğretmen arkadaşımız ” size hesap mı vereceğim?” demişti. Nasıl arayalım. Ayrıca öğretmenleri istifa etti diye darlamaya gerek olmadığını düşünüyoruz.

Soru: Eylem neden iptal edildi? Öğretmenler tepkilerinde haksız mı?

Cevap: Biz eylemimizi zaten yaptık. Basın açıklaması şeklindeydi. Ama üye peşinde olan sendikalar algı yarattılar. Başarılı da oldular. Ama Türk Eğitim Sen asla rol yapmadı yapmaz. Öğretmenin çıkarına olmayan bir şeyi savunmaz.

Soru: Eğitim Bir Sen bile 1 saat iş bıraktı. Sizin hiç faaliyetiniz olmadı. Neden?

Cevap: Onların yaptığı göstermelik. 1 saatlik iş bırakma mı olur. Türk Eğitim Sen gösteriş yapmayı sevmez. Öylesine hamleler yapmaz. Şirin görünmeye çalışmaz.

Soru: Öğretmenler kariyer basamakları sınavını istemedi. Sizden beklenti büyüktü. Öğretmenleri yarı yolda bıraktığınızı düşünüyor musunuz?

Cevap: Hayır biz öğretmenleri yarı yolda falan bırakmadık. Bu algı bilerek oluşturuldu. Twitter’da Türk Eğitim Sen hedef gösterildi. Halbuki yetkili sendika Eğitim Bir Sen bile bu kadar tepki almadı. O süreçte mecliste milletvekilleri ile görüşüldü ve meclise sınavın iptali için önerge vereceklerini söylediler. Ama daha sonrasında diğer sendikaların açıklamaları olayı inatlaşmaya götürdü. Sonuçta bir Milli Eğitim Bakanı var. Sınavı yapacağım diyor. Siz daha makul bir şekilde mecliste halletmek yerine olayı inatlaşmaya götürüyorsunuz. Aslında biz sessiz kalmadık. Öyle bir algı oluşturdu. Türk Eğitim Sen sınava hep karşıydı hala da karşı. 2005’te yapılan sınavı mahkemeye verdik diye yine biz suçlandık. Çünkü 2005’ten sonra bir daha sınav yapılmadı. Bu defa mağdur öğretmenler dedi ki “neden mahkemeye verdiniz? Sizin yüzünüzden uzman olamıyoruz!”

Soru: Türk Eğitim Sen siyaset ile iç içe mi?

Cevap: Bizim ortak değerlerimiz var. Vatan, bayrak Türkiye’miz ve milletimiz. Bu değerlere sahip çıkacağız. Sonsuza kadar. Bununda dışında siyaset ile organik bir bağımız yok. Bu saydıklarım siyasi ise cevabınız evet.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.