Eğitim Gücü Sen’den Tüm Öğretmenlere Psikososyal Destek Hizmetleri Eğitimi

Eğitim Gücü Sen’den Tüm Öğretmenlere Psikososyal Destek Hizmetleri Eğitimi

Ülkemizin içinde bulunduğu felaket sürecinin başından beri tüm vatandaşlarımız, kurumlarımız, STK’larımız, yardım kuruluşlarımız birlik ve beraberlik içinde hareket etmektedir.

Milletimiz; deprem mağdurlarının güvenlikleri ve temel ihtiyaçlarının sağlanmasında adeta bir seferberlik içindedir. Deprem ve sonuçlarından doğrudan veya dolaylı yoldan etkilenen vatandaşlarımızın psikososyal ihtiyaçlarına da sürecin başından beri vurgu yapılmakta ve bölgede psikososyal destek hizmetleri planlanmaktadır. Konuyla ilgili, acil ihtiyaç duyulan bu süreçte, Eğitim Gücü Sen yine bir ilke imza atarak; tüm öğretmenlere psikososyal destek hizmetleri eğitimi verdi.

Sendika tarafından yapılan açıklama şu şekilde: 

“Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası; ülkemizin içinde bulunduğu duruma yönelik sürecin en başından beri harekete en hızlı şekilde aksoyon almış ; sendika Genel Merkezinde Genel Başkan Oğuz ÖZAT başkanlığında oluşturulan kriz masası ekibi koordinesinde ve il başkanlıkları düzeyinde, depremde zarar gören iller için tüm olanaklarını seferber etmiştir. En büyük afetlerden biri olarak Dünya tarihine geçecek 6 Şubat depremi ülke genelinde doğrudan veya dolaylı biçimde hepimizi derinden etkilemiştir. İlerleyen dönemde ciddi bir toparlanma süreci içinde olacağımız kesindir. Bu süreçte okullarımız ve psikososyal yardım merkezleri önemli bir role sahip olacaktır. Yaşadığımız süreçten doğrudan veya dolaylı etkilenen başta çocuklarımız, aileleri ve eğitim çalışanlarımızın psikososyal hizmetlere ihtiyacı olacaktır. Bu hizmetlerin sunulmasında afet sonrası travma eğitimi almış profesyonel okul psikolojik danışmanlarına önemli görevler düşmektedir. Ancak konu sadece psikolojik danışmanlarla sınırlı kalmamalıdır. Çünkü; psikososyal müdahaleye ihtiyacı olacak öğrencilerin tanınması, olaydan dolaylı biçimde etkilenmiş dördüncül mağdurlar durumundaki öğrencilerle konuyla ilgili doğru iletişimin kurulabilmesi, okul ve hayat rutinlerine uyumlarının kolaylaştırılması, destek isteyen velilerin doğru biçimde yönlendirilmesi gibi durumlarda tüm eğitim çalışanlarımızın sorumluluğu vardır. Bu gerçekten hareketle Eğitim Gücü Sen olarak tüm üyelerimize ve üyemiz olsun olmasın başvuruda bulunup deprem bölgesinde görev almak isteyen alanında uzman psikolojik danışman/rehber öğretmenler ve psikologlara “İleri Düzey Travma ve Psikososyal Destek Hizmetleri Eğitimi” planladık. 13-17 Şubat 2023 tarihleri arasında alanında uzman akademisyenlerden oluşan donanımlı kadrosu ile verilen eğitimlerimizde temel düzeyde üç modül tüm üyelerimize olarak planlanmış olmasına karşın yogun talep ve sosyal sorumluluk bilinci ile üyemiz olsun ya da olmasın tüm oğretmenlere açılmış, diğer modüller ise ruh sağlığı uzmanı olarak görev yapan ve Eğitim Gücü Sen tarafından oluşturulan gönüllü Psikososyal Müdahale Ekibinde görev almak için başvuran tüm uzmanlara sunulmuş ve eğitimler sonunda katılımcılara eğitim sertifikaları düzenlenmektedir. İleri Düzey Müdahale Eğitimine başvuran ve sertifikalandırılan yaklaşık 2000 uzmanımız AFAD ve Millî Eğitim Bakanlığı ile koordine bir şekilde ihtiyaç duyulan bölgelerde Psikososyal Müdahale için görev alacaklardır. “

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.