Eğitim Gücü Sen : RAM'da Görevli Fizyoterapistlerin Taleplerini MEB'e İlettik

Eğitim Gücü Sen : RAM'da Görevli Fizyoterapistlerin Taleplerini MEB'e İlettik

Eğitim Gücü Sen Genel Başkanı Oğuz ÖZAT "Rehberlik ve Araştırma Merkezlerine fizyoterapist atanması yönünde yönetmelik yazım süreci ve öncesinde sürekli talepte ve öneride bulunduk, atamaların gerçekleşmesi için gösterdiğimiz çaba biliniyor."

Eğitim Gücü Sen tarafından yapılan açıklama:

Milli Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında 2021 yılı kasım ayında Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon veya Fizyoterapi lisans programlarından mezun sözleşmeli fizyoterapist pozisyonunda 260 personel istihdam edilmiştir. Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası Rehberlik ve Araştırma Merkezlerine fizyoterapist atamalarının gerçekleşmesi sonrası merkez yönetimlerden ve üyelerinden gelen talepleri de göz önünde bulundurarak özlük ve mali hakları için de konunun takipçisi olacağını açıkladı.

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı hizmet veren rehberlik ve araştırma merkezlerinde (RAM) ilk kez görevlendirilen personelin görev tanımları, özlük ve mali hakları, kadro pozisyonları vb. birçok konunun mevzuatlarda açıkça ifade edilmemiş olması nedeniyle yaşanılan sorunlar ve genel merkezimize ulaşan talepler şu şekildedir:

1. Görev tanımları ve alanlarına ilişkin ilgili mevzuatların hazırlanması.
2. Çalışma şartları dikkate alınarak bölgelere göre fizyoterapistlerin özlük ve mali haklarında iyileştirme yapılması.
3. Hizmet sunum şartlarının ve kriterlerinin belirlenmesi.
4. Nüfusun yoğun olduğu yerlerde fizyoterapist sayısı yetersiz kaldığından iş yoğunluğuna göre bir istihdam planı yapılması.
5. Eğitim-öğretim veya araştırma faaliyetlerinde iyileştirme yapılması.
6. Ek ödemelerin oranı, usul ve esaslarında iyileştirme yapılması.
7. Yıllık izinlerin planlaması, izin kullanım usul ve esaslarının belirlenmesi.
8. Fizyoterapistler ile ilgili ivedilikle çözülmesi gereken konulara ilişkin gerekli mevzuatların hazırlanması.

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası (Eğitim Gücü Sen) olarak yukarıda belirttiğimiz talepler ile ilgili gerekli çalışmanın yapılması ve 4982 Sayılı Bilgi Edinme Kanunu doğrultusunda tarafımıza bilgi verilmesi hususunda Milli Eğitim Bakanlığına resmi talepte bulunduk.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.