AKP'den Yeni Teklif: ''Üye Sayısı Çok Olan Sendika Üyelerine 700 TL, Az Olan Sendika Üyelerine 250 TL''

AKP'den Yeni Teklif: ''Üye Sayısı Çok Olan Sendika Üyelerine 700 TL, Az Olan Sendika Üyelerine 250 TL''

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın desteği ile TBMM’ye sunulan teklife göre %2’den az üyesi olan sendika üyeleri 250 TL toplu sözleşme desteği alacak iken, %2’yi aşmış olan sendika üyeleri 700 TL alacak.

Daha önce öğretmenlere dayatılan ''Büyük sendikalara üye olun, toplu sözleşme desteği alın.'' önerisi yargı kararıyla iptal edilmişti. Danıştay tarafından %1 barajı Anayasa'ya aykırı bulunmuş ve iptal edilmişti. Sendika üyesi tüm öğretmenler toplu sözleşme desteğini almıştı.

Fakat üye kaybeden büyük sendikaların da desteğiyle konu yeniden Meclis'e taşınıyor.

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın desteği ile TBMM’ye sunulan teklife göre; %2’den az üyesi olan sendika üyeleri 250 TL toplu sözleşme desteği alacak. Üye sayısı %2’yi aşmış olan sendika üyeleri 700 TL alacak.

Danıştay %1'i Anayasa'ya aykırı bulmuşken %2 olarak Meclis'e getirilmesi bu konuda ne kadar kararlı olunduğunun bir göstergesi.

Ogretmenmeb.com olarak öğretmenlere dayatılan bu baraj uygulamasına karşı çıkıyoruz.

Ogretmenmeb.com olarak TBMM'ye önerimiz ya tüm öğretmenlere bu ödemeyi yapın, ya da bu desteği tümden kaldırın. 

%1, %2 vb ayrımcı uygulamaların öğretmenlere dayatılması sendikacılıkla bağdaştırılamaz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

4 Yorum