Öğrenci Devamsızlık Nedeniyle Öğretmenin Ek Dersi Kesilemez!

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası, MEB Bakanı sayın Mahmut ÖZER’ in 12. sınıf öğrencilerinin devamsızlıktan kalmayacağını duyurması üzerine yaşanan ek dersin kesilmesi sorunu karşısında harekete geçti. Boş kalan sınıfların dersine giren öğretmenlere okul idareleri tarafından ek ders ödenmeyeceğine dair bildirimde bulunulduğunu ifade eden Eğitim Gücü Sen, hukuksuz uygulamaya karşı MEB’ e yazı yazdı.

ÖSYM HABERLERİ 05.05.2023, 22:29 05.05.2023, 22:30
Öğrenci Devamsızlık Nedeniyle Öğretmenin Ek Dersi Kesilemez!

Eğitim Gücü Sen tarafından yapılan açıklama şu şekilde: 

“Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in katıldığı canlı yayında belirtmiş olduğu “12. Sınıflar için devamsızlık şartı aranmayacak” ifadesinden hareketle YKS’e hazırlanan birçok öğrenci okula devam etmemeye ve derslere girmemeye başlamıştır.
 
Okul idareleri tarafından, 12. Sınıf derslerine öğretmenlere ek ders ücreti ödenmeyeceği ifade edilmektedir. Sendikamıza üyelerimizden ve meslektaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda ders işlenmemesi durumunun öğretmenin kusuru nedeniyle değil, tamamen öğretmenin iradesi dışında öğrencilerin okula devamsızlıkları nedeniyle gerçekleştiği, dersin öğretmenden kaynaklanan bir durumdan dolayı değil, fiili imkansızlıktan dolayı işlenemediği ortadadır. Öğretmen ders saatinde okulda, görevinin başındadır. İdare Mahkemelerince de öğrenciden kaynaklanan fiili durumlardan dolayı öğretmenin ek dersinin kesilmesinin uygun olmadığı, hükmüne varılmıştır. Trabzon İdare Mahkemesinin 2020/1166 sayılı kararı ile “ek ders görevini icra etmek üzere okulda ve sınıfta hazır bulunan davacıya, söz konusu tarihler arasındaki ek ders ücretinin ödenmesi gerekmektedir.” Hükmüne yer verilmiştir.
 
Bakanlığımızın konuya ilişkin ek ders ödemesinin öğretmenlere tam ve kesintisiz yapılması hususunda İl Milli Eğitim Müdürlükleriyle gerekli yazışmaları yaparak, belirsizliğin ortadan kalkması ve görevini tamamlayan öğretmenlere ek ders ödemelerinin tam ve kesintisiz yapılması konusunda talepleri MEB’ e ilettik. Öğretmenlerimiz bu konuda ek ders sorunu yaşamaları durumunda bir dilekçe ile okul yönetimlerine başvurarak, ek derslerinin ödenmesini talep edebilirler.”

Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
2024 yaz döneminde tayin isteyecek misiniz?