2020 KPSS'ye Girenlerden Dikkat Çeken Talep: ''Puanlar 2 Yıl Geçerli Olsun''

2020 KPSS'ye Girenlerden Dikkat Çeken Talep: ''Puanlar 2 Yıl Geçerli Olsun''

2020 KPSS'ye giren öğretmenler sınav puanlarının 2 yıl geçerli olması gerektiğini düşünüyorlar. Konuyla ilgili taleplerini sizlerle paylaşıyoruz...

KPSS puanlarının geçerlilik süresi ile ilgili yönetmelik maddesi şu şekilde: ''KPSS, sonuçların açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerlidir. Ancak, öğretmen adayları için KPSS´de elde edilecek puanların geçerlilik süresi bir yıldır. Yeni bir sınavın yapılamaması durumunda ise sınav sonuçları, bir sonraki sınav sonuçlarının açıklanmasına kadar geçerli olmaya devam eder."

Bu madde sebebiyle 2020 KPSS puanları 2022 yılında geçerliliği yitirecek. Fakat 2020 KPSS'ye giren öğretmen adayları, bu sürenin uzatılmasını ve puanlarının 2 yıl geçerli olmasını istiyorlar.

İşte sitemize ulaşan talep metni:

Cumhurbaşkanı'nın 2019 yılında yayınladığı Kanun Hükmünde Kararnameye göre öğretmenlerin KPSS puanlarının 1 yıl geçerli olması uygulamasına  geri dönülmüştür.

Ancak daha önceki süreçte Resmi Gazetede yayımlanan 14 Ağustos 2018 tarihli yönetmelik ile  ögretmenler için bir yıl geçerli olan KPSS puanları artık iki yıl geçerli olacak.

"Kamu Görevlerine İlk  Defa Atanacaklar için Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik "kapsamında geçmiş yıllarda uygulanmaya başlanılan sistemle  öğretmen atamaları  için kullanılan KPSS Puanları 1 yıl boyunca geçerli oluyordu.

Bu nedenle  iyi not almasına rağmen yerleşemeyen öğretmen adayları her sene KPSS için çalışmak zorunda kalıyordu. Bu durum ciddi bir zaman ve mali kayıp anlamına geliyordu.

Yeni yapılan düzenleme ile birlikte artik KPSS ile atama yapan diğer kamu kurumlarında olduğu gibi öğretmen atamalarında da KPSS puanının iki yıl boyunca geçerli olacak şeklinde karar alınmıştı.

2017,2018,2019 yıllarında alınan puanlar çift yıl geçerli iken 2020 puanlarının tek yıl geçerli olması kabul edilemez.
2020 KPSS puanlarının gerek tek yıl olması son 17 yılın en az atama sayısı gören yıl olması ve 15 bin atamadan neredeyse hiç yararlanamaması bakımından büyük bir mağduriyet yaşanmıştır.

Sayın Cumhurbaşkanımız ve Devlet Yetkilerinden talebimiz şudur:

2020 KPSS geçerlilik süresinin kararname çıkartılarak 1 yıl daha uzatılması ve 2022 yılı içerisinde verilecek atamalarda hak sahibi olmasıdır.Kısacası hak ,hukuk adalet...Kamu vicdanı açısından ehemmiyet arz etmektedir. Gereğinin yapılmasını arz ederiz.

OGRETMENMEB.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum