Talip Geylan'dan Öğretmen Atamaları Konusunda Açıklama

Talip Geylan'dan Öğretmen Atamaları Konusunda Açıklama

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Hükümetin, Milli Eğitim Bakanlığının ihtiyacına mütenasip bir kadro tahsisini yapması gerektiğini söyleyerek, beklentileri karşılayacak bir kontenjan verilmesinin olmazsa olmaz bir durum olduğunu kaydetti.

2024 yılının ilk Bakanlar Kurulu toplantısının ardından takvimin başlatılması ve öğretmenlerin bu eğitim-öğretim yılında öğrencileriyle buluşturulmasını   isteyen  Geylan açıklamasında şunları söyledi:

“Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin, bu sabah katıldığı bir TV programında, ilk Kabine toplantısında öğretmen ataması konusunun gündeme alınacağını ve olabilecek en yüksek sayıda atama yapılacağını ifade etti. Sayın Bakan daha önce 68 bin norm ihtiyacı olduğunu belirtmişti. Pek tabii ki, yüksek sayıda öğretmen ataması yapılmasını en çok isteyen bu ülkenin Milli Eğitim Bakanıdır. Bu noktada beklentimiz, Hükümetin, Milli Eğitim Bakanlığının ihtiyacına mütenasip bir kadro tahsisini yapmasıdır. Hali hazırda 2023-2024 eğitim öğretim yılında 71 ilde ücretli öğretmen sayısı 66 bin 780 olmuşken (ki, diğer 10 ili de dahil ettiğimizde bu rakam belki 80 binlere ulaşacaktır) beklentileri karşılayacak bir kontenjan verilmesi olmazsa olmaz bir durumdur. İlk Bakanlar Kurulu toplantısından hemen sonra takvim başlatılmalı ve öğretmenlerimiz bu öğretim yılında öğrencileriyle buluşturulmalıdır.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.