Öğretmen Atama Sayısı Düşük Olduğu İçin Mi Açıklanmıyor?

Öğretmen Atama Sayısı Düşük Olduğu İçin Mi Açıklanmıyor?

2024 öğretmen atama takvimi ve kontenjanları konusunda açıklama bir türlü gelmiyor. Sebebi atama sayısının düşük olması mı?

Atama bekleyen öğretmenlerin zorlu ve uzun süren bekleyişi devam ediyor. 2. dönem görevinin başında olacağı açıklanan öğretmenler, hala daha atama takvimini ve kontenjan sayısını bile öğrenebilmiş değiller.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin art arda yaptığı açıklamalarda, atama bekleyen öğretmenlerin beklentisini yükseltmişti.

Son açıklamalarında ise kamuda en çok atama sayısını MEB'in alacağını, atama takviminin kısa süre içerisinde Kabine'de görüşüldükten sonra açıklanacağını belirtmişti.

Son genel bilgilere göre ise 2024 öğretmen atamaları konusundaki açıklama seçim sonrasına bırakılmış. Gaziantep Öğretmenler Odası Buluşmaları'ndan gelen bilgilere göre öğretmen atama takvimi ve toplam atama sayısı açıklaması seçim sonrasında yapılacak. Mülakat ise devam edecek.

Ogretmenmeb.com olarak soruyoruz: Atama sayısı beklentiyi karşılayacak seviyede olmadığı için mi açıklama seçim sonrasına bırakılıyor? Mülakat neden kaldırılmıyor?

Toplam öğretmen atama sayısı, atama takvimi ve mülakatın kaldırılması kararı seçim öncesi açıklanmalıdır. 

Söz verildiği gibi yüksek sayıda atama yapılmalıdır.

Konuyla ilgili gelişmeleri takip ederek sizlere aktarmaya devam edeceğiz...

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum