MEB 2022 Öğretmenlerin İller Arası(İl dışı) Yer Değiştirme Takvimi Nasıl Olur?

MEB 2022 Öğretmenlerin İller Arası(İl dışı) Yer Değiştirme Takvimi Nasıl Olur?

Öğretmenlerin 2022 yılı il dışı tayinleri ne zaman yapılacak? Başvurular, tercih ve atamalar nasıl olacak? İl dışı ile atanan öğretmen ne zaman ilişik kesecek?

  Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) Personel Genel Müdürlüğü tarafından her yıl yaz döneminde gerçekleştirilen öğretmenlerin iller arası isteğe bağlı ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme(tayin) takvimi ne zaman açıklanacak? 2022 yılında öğretmenlerin il dışı başvuruları, atamaları ve ilişik kesme işlemleri ne zaman yapılacak? ve benzeri sorular iller arası tayin isteyecek öğretmenler tarafından merak edilmektedir.

  İLLER ARASI TAYİNLER 2 YIL RÖTARLI OLDU

 Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin isteğe bağlı il dışı tayin işlemlerini korona virüs salgını öncesinde her yılın haziran ayında gerçekleştiriyor, bir kaç günlük farklar dışında atama takvimi genellikle değişmiyordu. 2020 ve 2021 yıllarında gerçekleştirilen iller arası tayin takvimleri incelendiğinde il dışı tayin işlemlerinin temmuz ayının sonu ile ağustos ayının başlarında yapıldığı, bu tayin işlemlerinin olağanüstü salgın şartları sebebiyle önceki yıllardan farklı olduğu anlaşılmaktadır. 

 PANDEMİ TARİFESİ DEVAM EDİYOR

 MEB, salgın şartlarının tamamına yakını ortadan kalkmışken mayıs ayını tamamlamak üzere olduğumuz şu günlerde 2022 yılı il içi, iller arası ve özür grubu tayinleri için hala atama takvimini açıklamamıştır. Buradan da anlaşılacağı üzere haziran ayında gerçekleştirilen il dışı yer değiştirme işlemlerinin temmuz ayının sonu ile ağustos ayının başlarına kayması gibi bir eğilim mevcuttur. 2022 yılında öğretmenlerin iller arası yer değiştirme işlemlerinin yine temmuz ayının sonu ile ağustos ayının başlarında gerçekleştirileceği öngörülmektedir.

 TAYİNLERİN SARKMASI MAĞDURİYET YARATIYOR

 İsteğe bağlı il dışı tayin ile başka bir ile ataması yapılan bir öğretmen, okulların açılacağı eylül ayına kadar ilişik kesme, ev bulma ve diğer hayati önemdeki işleri için yeteri kadar vakit buluyor, eğitim öğretim yılına sıkıntısız bir şekilde hazırlanıyordu. Son 2 yılda uygulanan ve 2022 yılında da uygulanacağına kesin gözüyle bakılan ve ileri tarihlere sarkan il dışı atama takvimi öğretmenleri her açıdan mağdur etmekte, türlü sorunlara yol açmaktadır.

 SALGIN VARMIŞ GİBİ UYGULANIYOR

 Aşağıdaki görsellerde görüldüğü üzere korona virüs salgını öncesinde gerçekleştirilen iller arası tayin takvimi ile salgın dönemindeki takvimlerin uyumsuzluğu salgın koşullarından dolayı bir nebze de olsa kabul edilebilirdir. Fakat 2022 yılı ve sonraki yıllarda yapılacak hem il içi hem il dışı hem de özür grubu atama takvimlerinin salgın dönemi öncesine dönmesi öğretmenlerin çeşitli mağduriyetler yaşamaması için şarttır.

 2019(ve öncesi yıllar), 2020 ve 2021 yılı iller arası yer değiştirme takvimleri:

 2019

 2020

 2021

ÖĞRETMENLERİN 2022 YILI TAYİN TAKVİMİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

 Öğretmenlerin isteğe bağlı il içi, isteğe bağlı il dışı, özür grubu ile birlikte 2022 yılı sözleşmeli öğretmen atama takviminin en geç haziran ayının 2. haftasında açıklanması beklenmektedir.

  Bizi Twitter'dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum