Depremzede Öğretmenler Şartsız Tayin Hakkı İstiyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen öğretmenler, MEB'den şartsız tayin hakkı talep ediyorlar.

ÖĞRETMEN ATAMA VE TAYİNLER 18.03.2023, 20:39
Depremzede Öğretmenler Şartsız Tayin Hakkı İstiyor

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem meydana geldi. Bu depremlerden 11 ilimiz önemli ölçüde etkilendi.

Etkilenen vatandaşlarımız arasında MEB'de görev yapan öğretmenlerimiz de var. MEB tarafından depremden etkilenen öğretmenlerimize yönelik tayin hakkı içeren bir duyuru yayımlandı. Fakat duyurunun son derece kısıtlı olması sebebiyle depremzede öğretmenlerimizin büyük çoğunluğu tayin hakkı elde edemedi.

Twitter'da ''#OylarŞartsızTayine'' hastagi ile seslerini duyurmak isteyen öğretmenlerimiz, şu paylaşımları yaptılar:

*1999 depreminde öğretmenlere koşulsuz tayin hakkı verildi. Son yaşadığımız deprem daha yıkıcı olmuş ve sonuçları daha ağır olmuştur. Bu koşullara istinaden bölgedeki öğretmenlere şartsız tayin hakkı verilmelidir. 

*99 depreminde yapılan uygulama şimdi neden yapılamıyor? Eğitimde bir aksama olmamıştı. Hem de öğretmenlerimizin iyileşme süreci desteklenmiş ve hızlandırılmıştı.

*Ailelerimizin yaşadığı şehre giderek bir nebze olsun kendimizi güvende hissederek görevimizi yapmak istiyoruz.

*Bu hak açık açık mevzuatta geçiyor. Afet durumlarında tayin hakkı verilebilir diye yazıyor. Her şeyde mevzuata uyarken bunda nasıl sessiz kalınabiliyor? 

*Deprem bölgesine tekrar dönen öğretmen orada eskisi gibi olmayan her şeyde yeniden depremi yaşayacaktır. Bu öğretmenlerimizden eğitim öğretimi sağlıklı bir şekilde yürütmesi beklenilemez.

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL

Yorumlar (1)
Mehmet Alp ARSLAN 1 yıl önce
Lütfen desteğinizi bekliyoruz, oturduğum ev ağır hasarlı, depreme evin içinde yakalandık, duvarlar üstümüze yıkılırken yalınayak kaçtık, çocuklarımın ruh halleri çok bozuk, iller arası tayin istiyoruz