Ataması Yapılacak 15 Bin Öğretmen, Hemen Göreve Başlayacak Mı?

Ataması Yapılacak 15 Bin Öğretmen, Hemen Göreve Başlayacak Mı?

31 Ocak 2022 tarihinde 15 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacak. Peki ataması yapılacak öğretmenler hemen göreve başlayacak mı?

31 Ocak 2022 tarihinde 15 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacak. Atama töreni Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak.

Merak edilen konu ise ataması yapılacak öğretmenlerin hemen göreve başlayıp başlamayacağı...

Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer geldikten sonra ataması yapılan öğretmenlerle ilgili takvim öne çekilmiş ve eylül ayında hemen göreve başlamaları sağlanmıştı.

Bakan Özer dönemine denk gelen ikinci atama ise 31 Ocak'ta yapılacak. 

İlk yapılan açıklamalarda ataması yapılacak 15 bin öğretmenin 2. dönem sınıflarında olacağı belirtilmişti.

Fakat Bakan Özer'in CNN Türk canlı yayınında yaptığı açıklamada ataması yapılacak öğretmenlerin mentor öğretmen eşliğinde eğitime tabi tutulacaklarını açıklaması kafaları karıştırdı.

Şu an hem atanacak öğretmenler, hem de okuluna öğretmen atanacak idareciler bu belirsizlikten dolayı sorun yaşıyorlar.

Örneğin İstanbul'a 7500 atama yapılacak. Bazı okullara 10-15 atama kontenjanı verildi. Bu da demek oluyor ki benzer sayıda ücretli öğretmen çıkarılacak, yerine yeni atanan öğretmenler göreve başlayacak.

Fakat Bakan Özer'in daha önce yaptığı açıklama doğrultusunda bu öğretmenler doğrudan göreve başlamaz da eğitim sürecine dahil olurlarsa, aynı ücretli öğretmenlerle yola devam edilecek.

Bu noktadan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer veya Milli Eğitim Bakanlığı bir açıklama yapmalıdır.

Ataması yapılacak 15 bin öğretmen doğrudan göreve mi başlayacak yoksa yeni bir model mi denenecek bunun şimdiden açıklanması gerekmektedir.

SERKAN AKÇAY

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.