2023 Öğretmen Atamaları Son Durum

2023 Öğretmen Atamalarında Son Durum Ne? 2023 Yılında Ne Kadar Öğretmen Ataması Yapılacak?

ÖĞRETMEN ATAMA VE TAYİNLER 02.03.2023, 21:51
2023 Öğretmen Atamaları Son Durum

Öğretmen atamaları konusunda meraklı bekleyiş sürüyor. MEB tarafından 2023 öğretmen atamaları konusunda açıklama yapılması bekleniyor. Peki atama sürecinde son durum ne? Ne kadar öğretmen ataması yapılacak? 

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin 100. yılında öğretmen adaylarının beklentisi 100 bin öğretmen ataması yapılması yönünde... Öğretmen adayları uzun bir zamandır gerek sosyal medya platformları üzerinden, gerek sahaya inerek seslerini fazlasıyla duyurdular.

Yapılabilecek her türlü çalışma yapıldı. Adil kontenjan dağılımı ile 100 bin öğretmen ataması talep ediyorlar. Ogretmenmeb.com olarak biz de bu talebi son derece haklı buluyor ve destekliyoruz.

MEB son atamada okul öncesine ağırlık vermiş ve yaklaşık 7500 okul öncesi öğretmeni ataması yapmıştı. 2023 yılında ise rehber öğretmen atamasına ağırlık verileceği Bakan Özer tarafından açıklanmıştı.

Fakat ne kadar öğretmen ataması yapılacağı ve branşlara göre dağılımı henüz açıklanmış değil.

Ogretmenmeb.com olarak seçimden önce öğretmen atamas sayısının ve takviminin açıklanmasını bekliyoruz. Açıklanacak takvimin 3-4 aya yayılmasını, seçimden önce başlayacak sürecin ağustos ayında tamamlanmasını bekliyoruz.

Ataması yapılacak öğretmenlerin eylül ayında göreve başlatılmasını bekliyoruz.

Atamalarda İstanbul ile depremden etkilenen illere ağırlık verilmesini bekliyoruz.

Ogretmenmeb.com olarak konuyla ilgili gelişmeleri takip ederek sizlere aktarmaya devam edeceğiz...

Kaynak: www.ogretmenmeb.com
Yorumlar (0)