2022 Öğretmen Atamaları İle İlgili Talep MEB'e İletildi

2022 Öğretmen Atamaları İle İlgili Talep MEB'e İletildi

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası tarafından yapılan açıklama metni:

ÖĞRETMENLER ATAMA BEKLİYOR

Üniversitelerin ilgili bölümlerinden başarı ile mezun olup henüz kamuya ait bir okula atanmamış öğretmenler görev bekliyor.

Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer’in yaklaşık iki ay önce verdiği atama olacağı müjdesinden sonra öğrencilerine kavuşmayı bekleyen öğretmenler henüz bir atama takvimi açıklanmamasına tepki gösteriyorlar.
 
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı devlet okullarında öğretmen açığı olmasına rağmen yapılmayan atamalar nedeniyle 90 bin öğretmen ‘ücretli olarak’ asgari ücretin de altında bir maaşla görev yapmak durumunda kalıyorlar. En az 90 bin öğretmen açığını ücret karşılığı kadrosuz öğretmenlerle dolduran MEB’in bu tavrı eğitim öğretime ve öğretmenlere gösterilen önemin sorgulanmasına da neden oluyor.
 
2022 Yılı Öğretmen Atamaları İle İlgili Resmi Talepte Bulunduk

 
Öğretmenliğin atanamamışı, ücretlisi, geçicisi gibi tanımlamaların yanlış olduğunu belirterek üniversitelerin ilgili bölümlerinden başarı ile mezun olanların öğretmen unvanı ile anılması gerektiğini ve okulların kadrolu öğretmen ihtiyacının bir an önce giderilmesi gerektiğini hatırlatmak istiyoruz.
 
Eğitim Gücü Sen olarak, yüksek KPSS puanları ile öğrencilerine kavuşmayı bekleyen tüm öğretmenlerin yanında olduğumuzu belirtirken, atama sürecinin de sonuna kadar takipçisi olacağımızı açıkça bildiriyoruz.

OGRETMENMEB.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.