20 Bin Öğretmenin Güvenlik Soruşturması Kısa Sürecek

20 Bin Öğretmenin Güvenlik Soruşturması Kısa Sürecek

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapıldı. Öğretmenlerin göreve başlaması beklenirken güvenlik soruşturması kararı soru işaretlerini de beraberinde getirdi.

Ogretmenmeb.com olarak dün akşam saatlerinde yaptığımız haberde, ataması yapılan 20 bin öğretmenin güvenlik soruşturması sonrasında göreve başlayacağını belirtmiştik. Şimdi haberin detaylarını açıklayalım...

20 bin sözleşmeli öğretmen ataması 1 Eylül 2022 tarihinde yapıldı. Ataması yapılan öğretmenlerin büyük bir kısmı 2-3 Eylül tarihlerinde atandıkları okul/kurumla iletişime geçti ve göreve başlama süreci ile ilgili detaylar planlandı.

Atanan öğretmenlerin büyük çoğunluğu hafta sonu görev yerine hareket ederek 5 Eylül Pazartesi günü resmi işlemlere başlayacaktı. Yani MEB tarafından açıklanan takvime göre 5 Eylül Pazartesi günü resmi olarak göreve başlanmasının önünde herhangi bir engel yoktu.

Fakat 2 Eylül Cuma günü öğleden sonra MEB'den gelen yeni bilgi ilçe müdürleri aracılığıyla okul müdürlerine iletildi. İlçe müdürleri tarafından okul müdürleriyle paylaşılan bilgilere göre; ataması yapılan 20 bin öğretmen öncelikle güvenlik soruşturmasına tabi tutulacak. Güvenlik soruşturması tamamlanmadan resmi olarak göreve başlama yapılamayacak.

Bu bilgi okullardaki planlamaları alt üst ederken, ataması yapılan öğretmenleri de üzmüş durumda. Yine paylaşılan bilgiye göre ataması yapılan öğretmenler isterlerse güvenlik soruşturması tamamlanana kadar atandıkları kurumda ücretli öğretmen olarak göreve başlayabilecek.

Ogretmenmeb.com olarak burada takvim olarak 2 önemli sıkıntıdan bahsetmemiz gerekiyor.

İlk olarak okul öncesi ile 1. sınıflarda uyum eğitimi 5 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Okul öncesi öğretmenleri ile 1. sınıf alacak sınıf öğretmenlerinin göreve başlamalarının gecikmesi okullardaki işleyişi önemli ölçüde aksatacak.

İkinci olarak ise 12 Eylül Pazartesi günü tüm kademelerde eğitim-öğretim başlayacak. 12 Eylül'e kadar güvenlik soruşturması süreci tamamlanmazsa atama yapılan okullarda öğretmen açığı oluşmuş olacak.

Ücretli öğretmen olarak göreve başlamak istemeyen öğretmenlerin yerlerini doldurma konusu da ayrı bir sıkıntı olarak okul yöneticilerinin karşısına çıkacak.

Ogretmenmeb.com olarak güvenlik soruşturması sürecine ilişkin detayları öğrenmeye çalıştık. Aldığımız bilgilere göre güvenlik soruşturması süreci kısa sürede tamamlanacak. Öğretmenlerin büyük çoğunluğu 12 Eylül Pazartesi günü görevinin başında olacak. Sadece güvenlik soruşturması sonucu durumunda sıkıntı görülen öğretmenlerin soruşturma süreci uzayacak.

Yani MEB 20 bin öğretmenin büyük kısmını 12 Eylül Pazartesi gününe yetiştirmeyi planlıyor. Ortalama 1-2 haftalık süreçte güvenlik soruşturması sürenin hızlıca tamamlanması amaçlanıyor. Bazı öğretmenlerde sürecin uzama ihtimali de mevcut.

Ogretmenmeb.com olarak gelişmeleri takip ederek sizlere aktarmaya devam edeceğiz...

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.